Benimde ilk bebeğim tam 38 de doğdu. Sabah 10 gibi doğdu benim sütüm 1.5 gün gelmedi. İkindi saatlerine kadar bebeği besleyemrdik mama da almamıştık onu aldığımızda vakit çok geçmişti çocuğum 5-6 saat aç kaldı. 3550 gram doğmuştu. Doğumun sonrası 24. saat hastaneden çıktık 48.saat doktor kontrolüne gittiğimizde sarılığı yüksekti. Özelde yer olmadığı için devlete gittik. O gün yatış için sınıra gelmemişti ertesi gün tekrar gittik bu sefer sınıra çok yakındı doktor yer varsa yatışınızı yapalım dedi o şekilde yattık 6 gün hastanede tek başına sezeryan yarasıyla bebeğime kendim tedavi uyguladım sabah akşam kan alıp bakıyorlardı sarılığın seviyesine. Benim eşinle aramda AB-0 kan uyuşmazlığı vardı o yüzden sarılık yükselmesini normal karşıladı doktorlar ama ne olursa olsun ben doğduğunda aç kalmasının da etkisi oldu diye düşünüyorum. Aileler çok yanlış yönlendiriyor bence yok illa meme emsin mama içmesin. Onların baskısından dolayı mama götürmedim yanımda pişmanım yani. Şuan ikinci gebeliği mamayı götürüp doğar doğmaz da saat başı içirtirim. Bi daha hastanede kalmayı göze alamam gerçekten çok zor bi süreçti benim için. Psikolojik olarak zorlandım artık yeter banane düşmezse de imza atıp çıkıcam artık sıkıldım diye ağlıyordum. Allah kimseye yaşatmasın şimdi ikinciye hamileyim diye kızıma memeyi bıraktırdım mama içiyo yani deydi mi gerçekten meme meme diye zorlanmam diyorum, deymedi öyle de böyle de büyüyor çocuk tabi sağlıklı olanın meme olduğu aşikar ama şartlar bazen bizi farklı yollara itiyo. Doktor bana plesenta rahim ağzına çok yakın normal deneyemeyiz çok kanaman olur diyerek cumartesi günü kontrolde salı günü alalım demişti bilmiyorum bebek kanalda mıydı yakın mıydı ama sorgulamadım güvendim. Bu kan uyuşmazlığı nedeniyle sarılık oluştuğunu da doğum öncesi hiç duymadım bilmiyodum o yüzden önemsemedim doğum için verilen günü. Şimdiki aklım olsa daha erken biraz daha bekleyemez mi hiç sancım yok ben sancım başlayınca doğum olsun istiyorum derdim. Tabi şuan ikinci için bunları deme şansım çok yok çünkü daha ilk bebeğim 1 yaşına girmedi hamileyim 11 haftalık doktor sezeryan yerinde açılma olmaması in erken davranmak isteyebilir. Yine de sorucam ne kadar geç o kadar iyi mi yoksa 35 de de doğsa 40 da da doğsa bu sarılığı yaşicaksa yaşicak mı ona göre doktorla ortak Bi yol çizeriz. Sizde eğer bi risk yoksa sancım başlayınca gelmek istiyorum diye doktorunuza söyleyin uygun değilse de nedenini öğrenin aklınıza bişi takılmasın.