sektek Merhabalar kızlar. Ben epilepsi hastasıyım aynı zamanda 15 haftalık hamileyim. Geçen gün bir epilepsi krizi geçirdim hemen ardına hastaneye gittik bebeğimize baktirdik kalp atışını dinletti Dr. Normal korkma dedi. Aranızda böyle biraey yaşayan var mı 😞
Dilay34 sektek Merhabalar hamilelikten öncede epilepsi rahatsızlığınız varmıydı, nöbet geçiriyormuydunuz?
anneoluyorummm103 sektek ben şahsen yaşamadım ama eski çalıştığım yerde eşi epilepsi olan birisi vardı. 3.çocuğa hamileydi ve sürekli kriz geçirip bayılıyormuş. 2 çocuğu sağlıkla doğurmuştu muhtemelen 3. Bebekte de bir sıkıntı olmamıştır. O yüzden içini ferah tut korkup kendini bebeğini strese sokma. Allahın izniyle sağlıkla kucağına alırsın inşallah
sektek Dilay34 tabi vardı hamilelikteb önce de . Uzun senelerdir var ama hamileyken olunca insan çok çok üzülüyor. Ben artık senelerdir alıştım ama karnımdaki günahsız yavruma birşey olur diye aklım çıkıyor 😞
daisymom_99 Üstte kalsın .. Geçenlerde bende nöbet geçirdim 8 haftalık gebeyim fakat epilepsi hastası Değilim nörolojiye yönlendirdiler fakat gitmek istemedim🤦🏻♀️
sektek daisymom_99 asla gitmemezlik yapma 😞 o kadar önemli birşey ki ve o kadar Hayati bir önemi var ki anlatamam . Gerçekten yaşamayan bilemez derler ya o misal 😞 umarım bir daha hiç yaşamazsin ama ihmale gelmiyor malesef mutlaka görün doktora
daisymom_99 Zumruduanka160 Doğrusu beni kan tutuyor ve buna bağladım nöbeti Kanı aldılar ayağa kalkıcaktım bsşım döndü sonrasında nöbet geçirmişm işte 7 saniye felan sürmüş kendimi sıkıp titremişim ve idrar kaçırmışım bilmiyorum norolojiye gitsem de emar felan çekemez ne yapabilir ki hamileyim sonucta 2 hafta oldu şuana kadr başka sıkıntı yaşamadım🥺
2prenses-anne Öncelikle çok geçmiş olsun bende de var epilepsi ve 7 haftalık hamileliğimde epilepsi nöbeti geçirdim nöroloji kontrollerini ihmal etme ilaçlarını düzenli ve saatinde almaya özen göster ben o şekilde yapıyorum rabbim en güzel şifasını versin hepimize inşallah
sektek daisymom_99 kendini sıkman ve idrar kaçırman en büyük bulgu zaten. Emar çekmezler ama eeg yaparlar onunda bebeğe Bir zararı yok diye biliyorum . Beyin dalgalarini , beyindeki elektriklenmeyi ölçüyorlar
Zumruduanka160 daisymom_99 haklısın hamilesin yapılacak şeyler de kısıtlı olabilir ama yine de bir danışabilirsin belki farklı bir şeylerle bakıyorlardır ben de nöbet geçirdim her şeyi çektirmiştim çok şükür bir şey çıkmadı sonra bir kez daha çatal da bayıldım yine titremişim açıdan bayılmıştım ama biliyorum bu kez gitmedim tekrar
Dilay34 sektek çok geçmiş olsun düzenli saatlerde kullan ilaçlarını zaten mutlaka doktorun bilgilendirme yapmıştır bendede var hatta ilacı kesme aşamasındaydık durduk devam ediyorum gine hamile olduğum için
daisymom_99 sektek Teşekkür ederim düşünceniz için çok çok geçmiş olsun size de rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. O an o kdr kötüydüki sürekli tekrarladığınu düşünemiyorum gerçekten rabbim şifanızı versin inşallah , peki sonradan epilepsi tanısı koyulurmu ki yani bu küçüklükten olan bir şey değil mi? Ama söylediklerinizi ciddiye alıp bir randevu alıp gideceğim çok teşekkür ederim. 🌸
sektek daisymom_99 tabiki de bu epulepsinin yüzlerce cesiti var malesef. Benim 19 yaşında ortaya çıktı. Travmatik bir olay sonucu ortaya çıktı ve öylece de kaldı malesef . Takip gerektiren bir durum . İhmal etme 😘
Halime34 daisymom_99 tabiki anlık bile çıkabiliyor benim 4 sene önce hayatımda ilk defa bayılmamla beraber epilepsi teşhisi konuldu 2 sene ilaç kullandım sonra yavaş yavaş ilaçı kestiler bir kere bayılmıştım ama nöbet şeklinde eggde çıkmıştı ondan aonra hiç bayılmadım düzenli kontrollerim falan olduktan sonra ilaç kullanmayında bıraktım . Şuan hamileyim 34 haftalık herhangi bir problemim yok. Benim mesela anlık çıkmıştı
hnf1234 Kızlar bende epilepsi hastasıyım 1 çocuk doğurdum şükür bi sorun olmadı,ama ilaçlarımı düzenli kullandım,yılda 1 ilaçlı mr istiyor doktor ,ihmal etmeyin ciddi bi hastalık ama ilaçlarla kontrol altına alıyorlar ve korkmayın öptüm hepinizi 🤗
insirahh hnf1234 merhaba bir şey sorabilir miyim emzirme döneminde de ilaç kullandınız mı bebeğe bir zararı oluyor mu yoksa emzirmeyip mama mı verdiniz?
incii2022 Epilepsi hastasıyım ilk gebeliğimin başında ilaç kullanmıyordum nöbet başlayınca ilaca başladım doktor tavsiyesiyle ama nöbet yine oldu. Şuan 2.hamileyim ilacı kullanıyorum inş nöbet geçirmem zor bi durum Allah yardımcımız olsun
daisymom_99 Halime34 Hm çok geçmiş olsun çok kötü bir durum şimdi bende epilepsi çıksa ilaç kullanabilir miyim ki?