AslanEge Nursevv canım beni ilgilendirmez ama komşumda senin gibi düşünerek aşı olmadı ve bebeğini yenidoğan tetenozu hastalığından kaybetti. Yan etkileri olmayan ve ihmale gelmemesi gereken bir aşı. Doğum sırasında bir çok metal cerrahi alet kullanılıyor aşının amacı bu aletlerden herhangi bir mikrop kapmamamız için vücuda verilen antikor. Tabi ki tercih senin sağlıkla kucağına al💕
Pnr41 Babysiii ben ilk dozumu zor bela, kavga dövüş direkt tetenoz yaptırdım. İkinci dozu boğmacalı olandan yaptırcağım. Sağlık ocakları tam tersini yapıyor çünkü sağlık bakanlığı öyle öngörmüş ama kadın doğumcuların hepsi tam tersini savunuyor. Tdap yaptırmadıysanız bence mutlaka yaptırın ama karar sizin tabiki🙏
Fatmanur_0416 Pnr41 ben 20.haftaya girdiğim gün çağırdılar yaptım 3 gün oldu ağrısı yeni yeni geçiyor benim de aşıdan sonra bebeğimin hareketleri azaldı bende korktum açıkcası 2.dozu yaptırmayı da düşünmüyorum açıkcası sorun olur mu bilmiyorum kalp dinleme cihazı da benim gittiğim sağlık ocağı 17.haftadan beri oraya geçtim yeni bir sağlık ocağı gittiğim günden beri kalp atışlarını dinleyebiliyorum 33.haftadan sonra dinlenir ilk kez duydum ne zaman gitsem dinleyebiliyorum
Pnr41 Fatmanur_0416 hangi dozu önce yaptıklarını kontrol edin bence, boğmacalı aşıyı mutlaka öneriyor doktorlar, tabi karar sizin. Ben 10 kasımda boğmacalı aşıyı olacağım, inşallah bebişim bu sefer hareketsiz kalıp panikletmez beni☺️
Pnr41 Havin49_ kişiden kişiye değişiyor tabi, kiminde etkilemiyor kiminde bebişlerin hareketleri azalabiliyor🥹
Fatmanur_0416 Pnr41 bana tetenoz demişti hatta 1 ay sonra gel 2.doz tetenozu vuralım demişti ondan dedim boğmacalı aşıyı hiç duymadım
Pnr41 Havin49_ sonrasında düzeldi çok şükür, şimdi 28. Haftaya girdik, iyice kıpır kıpır🥹🥰 Pazartesi aşıdan sonra yine hareketleri azalırsa en azından panik yapmam bu sefer💕🙏
Pnr41 Fatmanur_0416 artık öyle yapıyorlar, tek doz tetenoz, tek doz karma boğmacalı aşı. Siz yinede bi sorun isterseniz hem sağlık ocağına hem doktorunuza☺️