Yorumları okudum ona gore Yorum yapacagim size. Kendim hemsireyim, çalıştığım hastanede kadin dogum doktoru takipliydim ancak girişimsel radyoloji hekimiyle samimi olduğumuz icin hep ona kacaktan gider muayene olurdum. Cok erken fark ettim hamileligi, beta 40 ile ogrenmistim daha adetime 1 hafta varken. Betam hep olmasi gerekenin biraz altında ilerledi kendi doktorum bunu cok sorun teşkil etmedi. Ama gittigim radyoloji doktoru bana 5. Haftadan itibaren kurtaj onerdi. Bu sağlıksız gebelik bebek oluşursa bi mucize olur dedi. Tabi ben ilk dikkate almadim, 7 hafta oldu bebeğin kalp atışını duyduk ama radyoloji doktorum hala inanamadı nasil olur bu bebeğin yasamasi gerçekten mucize falan dedi. Neyse oldum 12. Hafta, bebegimde konjenital anomali fark edildi. Ve üstelik hala kadin dogum doktorum bunu anlayamadi, radyoloji doktorum yine bana bu bebekte bir sıkıntı var dedi kafama şüphe soktu sonra baska bir kadin doğuma gittim arkadaşın tavsiyesiyle. Gercekten bebekte konjenital anomali vardi. Fetal dna, cvs her sey yapıldı temiz. 13+4te bebegimi kaybettim, yasadigim bu durumdan dolayı 7 doktor gezdim. Gittigim bir perinatoloji doktoru, bana ilk dollenme olduğu zaman organların oluşumu farkli yerlerde oluşur ve bu bir kivilcimla birleşir, iste bu birleşme esnasında kader devreye girer bu esnada organlar gelisimi tamamlayamamis demisti. Bu sürecin sonunda kurtaj oldum, ve o radyoloji doktoruma tekrar gittim. Ne gördünüz de kadin doğumun fark edemediği, bana sağlıksız bu gebelik kurtaj öneriyorum demiştiniz dedim. Her sey apacik belliydi ama ben senin esas doktorun degilim karışsam senin ne haddine diyebilirler demisti. Yanılmayi cok isterdim ama boyle olacağını da biliyordum demisti. Cok etkilendim o süreçten bilmiyorum kendim hemsire olmama rağmen. 3 ay oldu bebegimi kaybedeli üstelik kurtaj surecim de cok zorlu ve sıkıntılı geçti. Sizi anlayabiliyorum. 5 haftalikken kurtaj olsam daha mi iyi olurdu diye düşünüyorum bazen. Ama yine de iyi ki beklemişim diyorum. Onun varlığını hissetmek bile beni cok baskalastirdi. Demek ki hayirli degilmis ki ne kadar çabalasak da yaşamadı. Bunu okuduğum yorumlara ithafen anlatmak istedim. Dıs gebelik olduğunu düşünmüyorum, kese sekli yapısı vs bozuksa da sağlıksız gebelik gelişiyor yani bebek gelişiminde problem oluyor… Her zaman 2. 3. Doktorlara gidilmesini dusunuyorum