berensumeyye23 Kızlar 23 haftalık gebeyim dün tetanoz aşısı 1. Doz yaptırdım ağrıdan kolumu kaldıramıyorum yaptıran aynı şeyleri yaşayan var mı acaba ? Bide 2. Dozu yaptırdınız mı yaptırmayı düşünüyor musunuz ?
beyzzsenturkkk berensumeyye23 ben ilk gebeliğimde tek doz yaptırdım yeterliydi bu hamilelikte gerek görülürse yine tek doz olurum ve evet kol ağrısı çok fazla oluyor ama geçiyor
HavvaM0806_ berensumeyye23 ben 2 doz da yaptırdım her dozda 2 gün kolum agridi ama geçiyor 2 gün sonra
minikari berensumeyye23 merhabalar ben o kol ağrısını ilk doz 1 hafta çektim çok kötüydü 2. Dozu da oldum 2. Doz o kadar ağrımadı ilk iki gün daha hafif şekilde ağrıdı 4. Gün tamamen geçti 🥲
Seloloo berensumeyye23 tek doz yapılmasını uygun gördü doktorum. Gebe kalmadan hemen 1 ay önce kedi saldırınca olmuştum çünkü. Hiç ağrı sızı bilmedim çok hafif bir ateş yaptı o kadar
S-nur1 2.dozu yaptırmadım ben ilk dozu yaptırdığımda da öyle ağrı vs yaşamadım canım olmadı bende hic
berensumeyye23 Yaswinn sağlık ocağındaki hemşire ikinci doz şart değil doktorunuz gerek görmezse yaptırmayabilir demişti acaba yaptırsam mı bilemiyorum 2. Dozu
Yaswinn berensumeyye23 biri yaptırdım ikiyi de yaptırdım zararı olmaz bence sadece ağrısı oluyo o da geçer 😌
Ellasu berensumeyye23 önceki yıllarda varsa ondan demiştir belki yaptırmanıza gerek yok diye bende korkuyorum ya
berensumeyye23 Ellasu e nabızdan baktım en son 2016 yılında yaptırmışım tetanozu . Muhtemelen bu defa yapmam zorunluydu ama ikinci defa yaptırmayı düşünmüyorum doktoruma da danışacağım tabi
yasarceyda12 berensumeyye23 canım 2 doz öneriyolar eğer son 5 yıl içinde yoksa hamile olsanda olmasanda farketmez tetanoz genel olarak kol ağırtıyor hamilelikle alakası yok yani benim son 5 yıl içinde var ondan 1 doz yeterli ama senin neredeyse 10 yıl olmuş
berensumeyye23 Babysiii bana bişi demediler sadece 2 doz olacak dendi sağlık ocağında . 2. Dozu doktoruna danışıp yaptırıp yaptırmamak sana kalmış dendi ay başında kontrolüm var o şeker yüklemesi de yaptıracağım o ara söyleyeceğim doktoruma yaptır derse yaptırırım
berensumeyye23 Bbgg hayır tek doz yaptırdım ikinci dozu bir ay sonra denmişti bu ay içerisinde yaptıracağım galiba
cenoana Sağlık ocağında 2 doz diyorlar ama benim doktorum tek doz yeterli dedi. Bebeği koruması için 24-27. Haftalar arasında yaptırmanı öneririm dedi