Pinkyy
Güzel başladı..
Güzel devam ediyor..
34+1 olmuştuk can oğullarımla,hergün yeni birşey öğrenip anneliğe hazırlık yapıyordum ve daha da zaman var gibi gösteriyordu bütün sinyaller.Odalarının son hali bitmiş,temizlikler yapılmış,hastane çantalarınıda hazırlamıştık ki temizliğin son gününde bacak aramda bir sızıyla güne başlamıştım (siz siz olun sakın ihmal etmeyin hemen doktorunuza koşun ben anlamadım ağrının çatı ağrısı olduğunu)Günü öyle geçirdim çünkü yorgunluktan diye düşünmüştüm,ben nerden bileyim meşhur çatı ağrısı olduğunu.Başka hiçbir şikayetimde yoktu,gece yattım sabaha karşı wc girdim ne ağrım ne sızım kalmıştı çok rahat kalktım ve tekrar yattım yaklaşık olarak 1 saat sonra sabah 7’de uyuduğum anda suyumun gelmesiyle yataktan fırladım.Ayağa kalkmamla birlikte su iyice aktı gitti.Kesinlikle su ve idrar olayını karıştırma gibi birşey olmadı bariz suyumun geldiğini anladım ama eşim inatla işemişsindir modundaydı 🙈Vücudumu hızlıca yıkadım,doktorumuza bilgi verdik,üstümüzü giyinip,bebeklerin çantasını almamız evden çıkmamız toplam 7 dakika sürdü.Düşünün benim kendi çantam bile hazır değildi henüz.Panik olmadım benim ikizlerim erken gelmek istemişlerdi sadece.Gelişimleri hamileliğim boyunca hep 1-2 hafta önde gidiyordu ve son kontrolde bir oğlum 2250 gram öteki oğlumda 1990 gramdı.Hiç korkmadım çünkü neler yaşayacağımızı hep araştırarak,sorarak öğrenmiştik.Haftamız belki erkendi ama anne ve babası onları sarıp sarmalamaya hazırdı bile🤗Doktorumuzun bizi yönlendirmesiyle hastaneye geldik ve söylediği ebeyi bulduk.Neler yapılması gerekiyorsa yapılacaktı.Kontrolü onlara bıraktım 😳Ve nihayet herkesin gerim gerim gerildiği çatalın üstüne çıkmaya hazırdım meşhur çatı kontrolü 🙈odasındaydım 😳hala suyum şarıl şarıl akıyordu.Ameliyat odasını batırdım resmen 🙈Büyük Boy Regl Pedi filan yalan 🤥 oldu.Kendimi tamamen ebenin kontrolüne bıraktım sadece rahat ol kasma kendini dedi ve saniye süren çatı kontrolüm bitiverdi açılmam başlamış ve suyum şaldır şaldır akmaya devam ediyordu🙈Çataldan inerken ebeye meşhur çatı kontrolü bu muydu dedim hatta güldük hep beraber😳🙈Benim hiç canım acımadı evet bir sızı olayı oldu ama hiçte okuduklarım başıma gelmedi.Açıkçası kuaför bakımımı 18gün önce yaptırmıştım ve çokta hazırlıklı değildim bu beni daha fazla germişti 😳Ebeye açıkça anlattım bu konulara çok takılmadıklarını söyledi 🙈İçiniz rahat olsun inanın siz rahat olunca herşey de rahat geçiyor.Hemen yatış işlemim yapıldı ben daha olayın farkında bile değilken Nst bağlandım 🤔Evet çatı kontrollünden sonra hafif adet ağrısı gibi bi ağrı olmaya başlamıştı.Çok hafif pembemsi bir lekelenmede olmuştu.Ama doğum ağrısı böyle birşey miydi bilememiştim 🤔Nst’de ağrılarımı görünce yok artık nasıl yaaa dedim.Bir bebeğimin sancı durumu 6-7 dakikada bir 100e vuruyor öteki bebeğiminkide 3-4 dakikada bir 100ü gösteriyordu.Ağrılar evet canımı yaktı ama adet ağrılarımın en yoğun olduğu zaman ki gibiydi.Birden geçiyor birden başlıyordu.Derin derin nefes alarak gözlerimi kapatarak ağrılarımı duymamaya çalıştım.Ve artık geri dönüş yoktu ailelerimize haber verdik oğullarım erken geliyorlardı.Karnımdaki hareketlilik resmen tavan yapmıştı ikiside durmadı hiç.Hızlıca elimden damar yolu açıldı emzirme olayı kolay olsun diye elden açtırın mutlaka 😌benim ilk defa elden damar yolum açıldı hayatımda ilk defa serum yedim ilk defa ameliyat oldum ilk defa çatı kontrolüm yapıldı ve ilk defa hastanede yattım.Ve hep olumlu şeyler düşündüm.Her ne kadar hep normal doğum istesemde ikiz bebek bekliyor olmam birde tek yumurta olması bu ihtimalleri hep zayıflattı.Ben doktoruma biraz ısrar ettim oda 36.Haftada çatı durumuna ve bebeklerin durumuna göre değerlendirme yaparız demişti çünkü hedefimiz 37.Haftayı tamamlamaktı 😳Ama suyumun erken haftada ve çok fazla gelmesi (suyum aşırı geldiği için bebeklerimde enfeksiyon riski oluştu,küvöze en çok bu yüzden girdiler,solunum cihazına hiç bağlanmadılar,ciğer geliştirici doktorum gerek görmedi,bebeklerimin çok şükür ihtiyacı olmadı,suyunuz geldiyse sakın gecikmeyin hemen hastaneye koşun)işin boyutunu biraz değiştirdi 🧐 ve hızlandırdı.Artık hazırdım bebeklerime kavuşmaya,ameliyat 😷 kıyafetlerim geldi sedye geldi üstümü başımı çıkarmamla suyumun hala bitmediğini gördüm 🙈 Hastanenin her yerine iz bırakıyordum resmen 🤣Herşey o kadar hızlıca ilerliyordu ki şaşırdım kaldım 😳Ailem kapıda bekliyor panik içindeler 😳onların böyle olmaları ve heyecanları otomatikman bana da geçti 😳Hızlıca ameliyat 😷 odasına alındım,ayaklarımda üşürüm diye giydiğim suyumun aktığı ıslak çoraplarım vardı onuda ameliyat başlamadan attılar enfeksiyon olmasın diye,spinal takıldı bişiy anlamadım belki çok hafif birşey hissettim yani sürülen tentürdüyotun soğukluğunu daha fazla hissettim ben 😊Tek sıkıntım göbeğimden dolayı kafamı ve çenemi göğsüme tam olarak yaslayamadım 🤔orası biraz problem oldu sağolsun yardımcı oldular.Saniyesinde sedyeye uzandım ve bana giydirilen önlüğü kafama doğru örtmeleri ile biraz panik oldum 😔Sakın korkmayın adım adım ne yapılıyorsa size söylüyorlar ve anlatıyorlar.Ayaklarımda uyuşma hissi hemen başladı zaten.Sondam uyuşma başladığı anda takıldı.Anestezi uzmanı elimi tutarak epeyce destek oldu 🙈Doktorumun gelmesi ve ben daha neler olacak duygusu içerisindeyken ameliyat 😷 başlamıştı bile.Bir ara içim bulandı hemen müdahale edildi geçti,bi ara ağzıma kan tadı geldi verilen ilaçtan dolayı olduğunu öğrendim,haldır huldur işlem devam ederken en ufak bir acı hissetmedim.Ve işte beklediğim en güzel ses yankılanıyordu odada.Daha doktor ilk bebeğimi tam çıkartmadan anne karnında ağlamaya başlamış,herşeyin yolunda olduğunu söylediler ve ikinci bebeğime odaklandım o anda.Allaha Şükürler olsun ki onun sesinide duydum.Bebeklerimin kontrolü yapılırken fotoğraf çekiminden ve seslerinden anlıyordum iyi olduklarını.Benim ameliyatım devam ederken bir hemşire sağdan bir hemşire soldan getirdi canparçalarımı 💙💙hangisine bakacağımı şaşırdım kokularını çektim yanak yanağa kaldım ağlamaları anında geçti.Belki saniyelik bir andı ama bana ömür geldi,bembeyazdılar ve çok güzeldiler 🥰Kontrol için küvözle birlikte başka bir odaya geçtiğini hissettiğim anda işte yaşadığım en büyük acıyı o anda yaşadım 😢Ameliyattan saat 10gibi çıktım ve bebeklerim yanımda değildi.En büyük korkum en çok düşündüğüm şey başıma gelmişti.Odama alınırken en ufak bir ağrı sızım yoktu,ağrı kesiciyi idrar sondam yüzünden aldım.O kadar su içmeme rağmen 2 tane koca serum bitirmeme rağmen ve idrar söktürücü vurulmasına rağmen bir türlü küçük tuvaletimi yapamamıştım.O kadar baskı yaptı ki çatlıcaktım resmen.Küçük bir kan pıhtısı mesane girişini tıkamış sondamın tekrar çıkarılıp takılması ile anladık.Bu işlem sırasında uyuşmam tamamen geçmişti ve sonda 2 defa çıkarılıp takıldı canım hiç yanmadı.Yeni takılan sondayla birlikte 5 dakika içinde 2litrelik poşet anında doldu 🙈Size anlatamam o rahatlığı yavaşça ayağa kaldırdılar ve hemen wcde geri kalan işime devam ettim 🤗Koridorda yürüdüm hemşire eşliğinde ağrım olmadı yürüme esnasında.Benim sıkıntı yaşadığım an bir ara çok uzun süre yattım gelen giden oldu kalkamadım yataktan.Bundan kaynaklı tuvaletim çok geldi ve mesanem çok dolduğu için sancım oluşmaya başladı dikiş yerimde.İkinci kalkmam çok zor oldu itiraf edeyim,eşimin yardımıyla kalakaldım bi ara ve ağladım o anda sonra geçti gitti çok şükür.Bolca yürüyüş yaptım,bolca su içtim,bolca süt yapıcı gıdalar yedim,kahve tükettim.Bebeklerim küvezde olduğu için yanıma hiç gelemediler gece gündüz hep ben gittim onları görmeye.Ameliyatın 2.gecesinde süt sağma makine ile ilk sütümü sağdım.Siz siz olun devir ayarını paatt diye ortada başlatmayın mememin ucu fırladı sandım o anda 🥴🙈en düşük ayarda başlatın sonra devir hızını artırırsınız.Bebeklerime yetecek kadar sütüm geldi çok şükür,devamlı sağım yaptık poşetledik ve götürdük,kaşıkla beslendiler.Pazar günü doğum yaptım,salı günü eve çıktım,hemen duşumuda yaptım,çarşamba günü dikişlerimin üstündeki bantlar çıkarıldı,perşembe günü bebeklerimi ilk defa emzirdim,bir bebeğim 43cm - 2350gram,öteki bebeğim 42cm - 2035gram doğdu,kilo ve boy son kontrollümüze göre aynı çıktı,hiç yanılma olmadı🤗🥰Şimdi tam 8.gündeyiz ve eve çıkmalarını sabırsızlıkla bekliyorum,oğullarımla beraber önümüzde çokkk çokk uzun yıllar var,küçük doğdular ama hemen büyüyecekler.Çok uzun yazdım kusura bakmayın,benim hamilelik sürecimde doğum sürecimde güzel ve olumlu geçti,unutmayın herkesin acı eşiği ve vücut yapısı farklıdır,hep olumlu düşünün,kötü şeylerle aklınızı karıştırmayın,doktorunuz içinize sindiyse ona hep güvenin,birkez daha hamile kalsam gene aynı doktoru tercih ederim,hepinize sağlıklı doğumlar..
Pinkyy
Sonkayalar amin canım teşekkür ederim,bolca dinlen bu haftalarda yorma kendini,benim ikiz olduğu için erken doğum riskim vardı sadece,başka hiçbir sıkıntım yoktu,en son kontrollümde rahim uzunluğum bile 3,8cmdi,inşallah küvöz sıkıntısı yaşamassınız,benim evimle hastane arası çok yakın aşırı avantajlı bi durum oldu bizim için,stres yapma ayaklarını uzat hamileliğin tadını çıkart,Allah güzel doğumlar nasip etsin