iremzeyneep ay_bebek merhaba acınızı hatırlatmak için sormuyorum niyetimi yanlış anlamayın bizimde 3q bölgesinde delesyon tespit edildi. Kaç mbp büyüklüğündeydi acaba? Bizde 3 Kasımda amniyosentez yaptıracağız genetik doktorları sonucun temiz cıkacagını düsünüyoruz dediler ama insan düşünmeden edemiyor maalesef
ay_bebek iremzeyneep merhaba bizim 13q21.33-q31.3 bölgesinde 21,764 mbp (68,454,120-90,218,461) büyüklüğünde delesyon yani kayıp mevcuttu. Amniyosentezden alınan sıvı ile array testi yapıldı ve bu sonuçlar tespit edildi. Ultrasonda da sorunlar vardı.
lovemomm777 ay_bebek iremzeyneep aynı şeyi yaşıyoruz bendede delesyon çıktı ben tekrardan fetal yaptırdım daha güvenilir bir firmaya. Sizde 2.kez fetal yaptırdınızmı
lovemomm777 ay_bebek merhaba 13q21.33-q31.3 bölgesinde 21,764 mbp (68,454,120-90,218,461) büyüklüğünde delesyon yani kayıp mevcuttu demişsiniz bu fetal dna da mı çıktı amniyosentezde mi ?
ay_bebek lovemomm777 bizim sorunumuz fetal dna testi ile tespit edilebilen bir şey değil, sadece amniyosentez ve array testiyle tespit edilebiliyor
iremzeyneep lovemomm777 2.kez yaptırdığımızda aynı sonuçla karşılaştık aslında bunun normal olduğunu ve doktorum ve genetik doktoru söylemişti yani test aynı hassaslıkta olduğu için sonucun aynı gelme olasılığı yüksek diye ve bu tarz küçük delesyonlarda hata payının yüksek olduğunu söyledi firma sahibi 3 kasımda amniyosentez yapılacak
Fatos47- ay_bebek Merhba Bnde asizin gbi 13q kopukluğu olştu bebgmde sonlndrdı malsf Norml ultrsyonda bulgulr vardı ilk sonra detylda Herşy belli oldu 19. Haftda teşhis aldık biz bn 32. Haftya kdr direndim aldırmak istmdm ama risk bana dönünce mecbur sonlndrma ypldı genetik test verdik temiz çıktı siz genetik test vermişmydmz neler yaptınız ne kdr süre sonra hamile kaldınz lütfen anltrmsnz Bnde düşnyorm ama hep bi korku var glba şuanda hamilsnz Rbbm sağlıkla kucgnza almayı nasip ettsin inşllh
ay_bebek Fatos47- merhaba sizin de başınız sağ olsun benimde gebeliğim 32. haftada sonlandırıldı. 20 haftalıkken ultrasonda safra kesesi görülmedi ve bağırsakta parlaklık vardı ilk bulgular bunlardı sonra çok daha fazla sorun ortaya çıktı. Bizde eşimle genetik test yaptırdık sonucumuz temiz çıktı. Genetik doktoru sizin sonucunuz temiz çıktığı için ilk gebeliğinizde yaşadığınız sorun tekrarlanmaz dedi. Gebeliğim sonlandırıldıktan tam bir yıl sonra tekrar hamile kaldım şu an 17 haftalık hamileyim. Genetik doktoruyla tekrar görüştük bu sefer şunu söyledi; “eğer sizin yumurtalığınız kaynaklı kromozom bozukluğunuz varsa ilk gebelikte yaşanılan problemler tekrarlayabilir” o yaptırdığımız genetik testinde yumurtalığın kromozom bozukluğu tespit edilemiyormuş farklı testleri varmış. Ama şunu da söyledi “tekrarlaması ya da yumurtalığınızda kromozom bozukluğu olması çok düşük bir ihtimal ama yinede bilgilendirme amaçlı söylemek zorundayım” dedi. Şu an bebeğimin safra kesesi midesi görünüyor çok şükür ultrasonda sorun yok 19. haftamda detaylı ultrasona giricem ve önlem amaçlı amniyosentez yapılcak. Eğer isterseniz size buradan bilgi veririm tekrar test sonucumla alakalı
Fatos47- ay_bebek çok sevnrm yazın lütfen aynı şeyleri yaşmsz 😞 Bizimde genetik testimiz temiz çıktı çok şükür Bitnde sağlıklı oğlum var bizde şans işi olmş dedi doktor tekrar edeceğini düşünmüyorum dedi doktor sizin adınza çok çok svndm Rbbm sağlıkla kucgnza almayı nasip ettsin inşllh 😊 Hngi hastnde genetik testi verdiniz acaba hamile klmdm önce planlı bi geblkmydi öncsnde doktora Gittnzmi süreçten bahsdrmsnz
ay_bebek lovemomm777 merhaba bu tipteki delesyon kayıpları fetal dna testiyle tespit edilemiyor. Sadece amniyosentez ve array testiyle tespit edilebiliyor
ay_bebek Fatos47- küçük bir şehirde yaşıyoruz burada araştırma hastanesinde yapıldı tüm testler. Benim ilk gebeliğimde hamilelik sonlandırıldıktan sonra sezaryen oldum bu yüzden zaten minimum 6 ay beklemem gerekiyordu ama ben psikolojik olarak hazır hissedemediğim için bir yıl bekledim planlı gebelik oldu. Tabii öncesinde rutin kadın hastalıkları kontrollerimi yaptırdım hormon, smear testi vs. Size önerim şu olabilir aynı süreci yaşadığımız için, bizede başta bu yaşadığınız tamamen tesadüf denildi ama şimdi önceki yorumumda bahsettiğim gibi yumurtalık kromozom bozukluğuysa tekrarlama ihtimali varmış bu durum sizin içinde geçerli olabilir bu yüzden hamile kalmadan önce bence genetik doktorunuzla bi durumu bir görüşün derim. Çünkü dediğim gibi yaptırdığımız genetik testlerde yumurta kromozom bozukluğu tespit edilemiyormuş. Benim çocuğum yok inşallah bu sefer kucağıma alırım çok sağ olun sizinde inşallah gönlünüze göre olur 😊
Fatos47- ay_bebek teşekkür ederim evet Bnde sizden ilk defa duydum bunu bize doktor hiç demdi Sdce eğer sizlk bi sıkntı çıkarsa tam bütün teslrri yapan özel hastne var orya yaptırırsnz dedi bizde İstnbl çapada verdik genetik tesllrmzi
ay_bebek Fatos47- bizede olaylar ilk yaşandığında söylenmedi eğer söylenseydi neye bakılması gerekiyorsa baktırırdık o yüzden size bilgi vermek istedim hamile kalmadan önce yaptırırsınız belki diye