ilaydamom_ Kızlar merhaba. İkinci bebeği ne zaman yaptınız? İlk bebeğim 12,5 aylık çok zor bir bebek değil( maşallah diyeyim ama tabi 2. Yaş atağı gibi büyük atakları görmedik ya da huyu değişir mi kardeş kıskanır mı bilmiyorum. Yaşım 33 ikinciyi hem istiyorum hem istemiyorum. Zor olacağını biliyorum gözüm de korkuyor ama geç kalmış olmak da istemiyorum. Benzer durumda olanlar ikinciyi kaç yıl arayla yaptınız. Yol yakınken vazgeç mi dersiniz yoksa yap bir çılgınlık mı? 🫣💃
minnosbirkiz ilaydamom_ benzer durumlardayız, oğlum 11 aylık, bende 31 oldum, ne yapıcam bilmiyorum, eşim 2. bebeği istiyor ama ben pek sıcak bakamıyorum, sıfır destekle bakıyorum bebeğime, hayırlı vakitte olsun diyip geçiştiriyorum 🥲
ilaydamom_ minnosbirkiz ben de öyle fazlası var eksiği yok. Tekbaşıma tüm gün evdeyim çocuk ve evle uğraşıyorum. İki senedir işe gitmiyor olmak beni yıprattı. Ki üniden beri çalışan birisiyim. Şimdi bir çocuk daha olursa süreç iki yıl daha uzayacak. Ama bi taraftan da keşke demek istemiyorum
EmellC ilaydamom_ ben korktum yapmadım bazen şey diyorum keşke yapsaydım belki zorlanirdim ama ikisi de buyumuşlerdi şu an kızım 4 yaşında bende uğraşıyorum olsun diye 😀 aslinda nasip bu işler zamanı vardı bence herşeyin
ilaydamom_ EmellC ayy yaştan dolayı mı uğraşıyorsun? Eminim yaşları yakın olursa bazı zorluklar olacak belki huni takıcam ama çocuk da seviyorum yani.
Gizmmis ilaydamom_ ben de yola sizin gibi çıktım ikinciyide büyüteyim direk işe başlayım bir daha hiç kopmayım işimden diye oğlum 25 aylık şu anda 29 haftalık hamileyim ve ikiz🙈
ilaydamom_ Gizmmis yaşınız kaç acaba. Duble sürpriz olmuş size Allah kolaylığını versin gülerek büyütün. Yaş sıkıntı olmasa ben biraz arayı açmak isterdim ama ben de peşine yapacağım galiba tabi Allah nasip ederse🙏🌸
Gizmmis ilaydamom_ yaş 29 . Amin inşallah ☺️Bende sırf işime bian önce döneyim yaşım ilerlemeden birşeyler yapabileyim hemde birlikte büyüteyim birdaha sil başa dönmeyim diye ikinciyi istedim arası açılsa bir daha cesaret edemezdim 🙈
ilaydamom_ Gizmmis aklın yolu bir o zaman.sanırım 18 aylıkken denediniz değil mi. Bezi bıraktı mı acaba. Yemek konusunda duzene gir di mi, emiyor mu ? Benim de bi gözümü karartmam lazım
Mizginnnmehmet ilaydamom_ bebeğim 10 aylıkken hamile kaldım şu an 35 haftalığım pişman değilim yaş ilerliyor sonra ne enerji kalır ne heves beni zorlayan hamilelik çocuk bakmak güzel senin bebeğin onlara bakınca zaten eriyorsun😍😀
ilaydamom_ Mizginnnmehmet yaş kaç acaba? Benim de ilk hamileliğimde 3 ayım felaket geçmişti her şey burnuma kokuyordu yıkanmış çamaşır ,bulaşık deterjanı buzdolabı vs. Hele yemek kokusu yemek yapamıyordum başkasının yaptığı yemeği yiyebiliyordum sadece. Bebeğimle ilgilenmeyi çok seviyorum ama ev ve iki küçük çocuk nasıl olacak bunları düşünmeden edemiyorum
Gizmmis ilaydamom_ 14 -15 aylıkken denedim sonra gözüm korktu vazgeçtim 17 mi 18. Ayda mı ne tek seferlik ilişki ile hamile kalmışım 😂🙈 bezi bırakmak istiyor ben cesaret edemiyorum zor hamilelik geçirdiğim için ve bebeklerden sonra gerileme olacağı için onun harici sorun yaşamıyorum hiç çok şükür 🙏🏻☺️
ilaydamom_ Gizmmis ah ah bakalım ben ne yapacağım en iyisi hiç ölçüp biçmeden bebişe niyetlenmek de işte insan sürekli olasılık hesaplıyor. Hayırlısıyla nasibiyle gelsin bebişler zaten yolu yarılamışsınız siz darısı bana 🙏🫠
Gizmmis ilaydamom_ eğer istiyorsanız akışına bırakmak en güzeli istiyorum diye çabalayınca olmuyo istemiyorum desen de olmuyo sal gitsin olursa olur olmazsa olmaz ☺️ ahh doğurmak üzereyim ikiz oldukları için erkenci kuşlar gelmek için inat ediyorlar bizde tutmak için inatlaşıyoruz dikiş ilaçlar yatış baya zorluyorlar şuanda 😃
ilaydamom_ Gizmmis inşallah zamanında sağlıkla alın kucağınıza 🙏🥰 hakkımda hayırlısı olsun inşallah en doğru kararı veririm
Semayyy ilaydamom_ oğlum 4 yaşına ağustosta girdi. Şuan ikinciye hamileyim :) bebekliği haricinde çok zorlayan bi çocuk olmadı, eşim ev işlerine de çocukla ilgilenmeye de çok destek biridir bence çocuk düşünmek için en önemli sebeplerin başında eş desteği gelir. Ben kreşe gideceği arkadaş ortamı oluşturacağı kendini duygularını güzel ifade edeceği zamanı bekledim. Çoğu arkadaşının kardeşi ablası vs var, bize kardeş istiyorum diye çok ısrar etmişti :)) siz annesiniz, kendi aileniz içinde en doğru kararı bilirsiniz, ailece hazır olduğunuzu düşündüğünüz zaman yapmanız en doğrusu olur. 😌
ilaydamom_ Semayyy ben de biraz beklemek isterdim ama 33 yaşındayım riske de atmak istemiyorum böyle bir ikilem 🤷♀️ diz kaç yaşındasınız
Gizmmis kbrizm yapıp aradan çıkartmışız 2 sene sonra hayatımıza adapte olmaya başlayabiliriz 😃 Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏🏻☺️