_Nazendeem ahh sizi çok iyi anlıyorum, tamamen aynı şeyleri yaşadım 2023 yılında… çok geçmişler olsun tekrarı olmasın inşallah 🙏
Benim de aynı sizin gibi tam 22. haftayı doldurduğumda en ufak bi sancı vb olmadan doğum oldu. Sadece şunu hatırlıyorum gün boyunca özellikle öğlenden sonra sol sık tuvalete gitmiştim. Sanki büyük tuvaletim geliyor gibiydi ve oturamıyordum. Bir gariplik vardı ama doktora gidip de Dr hanım ben oturamıyorum desem biliyorum ki saçmalama dicekti ki doktora ulaşmayı çok denedim ama ulaşamadım da. Öğleden sonra 4 gibi çok çok hafif bir lekelenme oldu nokta kadar. Onu görür görmez iş yerinden elim ayağım titreyerek fırladım. His işte… Hastaneye gittiğimizde nst bağladılar fln, nöbetçi kadın doğumcu gelince karından muayene etti hiçbir sıkıntı olmadığını bebeğin çok sağlıklı olduğunu söyledi, kalp atışını dinletti. Herhalde ben abartıyorum dedim ama içimde de bir şüphe ama hocam o zaman neden böyle oluyor dedim, tuvalete git de tekrar gel bakalım dedi, tuvalete gittiğimde lekelenme bir tık artmıştı. Doktora söyledim. Vajinal ultrason ile baktı, bak hiçbir sorun yok kafası ayakları elleri fln gösterdi. İyi dedim içimden ben abartıyorum heralde. Tam ayağa kalktım hoca o his o batma hissi tekrar oluyor şuan dedim. Tekrar yatar mısın dedi. İznin olursa fiziki muayene yapacağım dedi tabiki ne gerekiyorsa dedim. Bakar bakmaz yüzünün şekli değişti. Açılman var dedi. Ne açılıyor ne oluyor ne biliyim ben. Hemen şehir Hastanesi’ne git doğum olursa bizim yenidoğan yetersiz gelir dedi, 4 cm açıklıkla ŞH’ne postaladı beni. şH’ye girdiğimde 5 cm.di. O benim batma dediğim oturamıyorum dediğim his meğersem sancıymış demek ki. Bebeğimiz 22.07′de doğdu. Canlı bir doğum yaptım 550 gr. 15-20 dakika yaşadı ve kaybetmişiz. Aynı sizin gibi hiçbir kontrolümde hiçbir sorun sıkıntı yoktu. Zordu çok zordu. Göğüsler şişti, akıntılar oldu, bağlamak gerekiyormuş kimse bir şey demedi hastanede. Beni ŞH’de doğurtamadıkları için yırtılmam olmuş dikiş atıldı. ŞH’de bu yaşadığım doğum, hayatımın tek ve en büyük travmasıdır. Böyle rezillik olamaz, davranışları konuşmaları baştan aşağı berrbaaatttı. Sonrasında loğusalık dönemim de felaketti. Bir ara gerçekten kafayı üşütüyorum sandım.
Dilerim kimse yaşamasın bunları.
Şimdi yeniden hamile kalırsam 10-12 haftalar arası serklaj atılacak o kesin.