Minnikkbebii birnurrr ciğer ve kokoreç çok istemişti canım yedim valla dozunu aşma demişti doktorum ama yinede doktora danışın
Dilaraclkalav Zelis_ozdrgn herkese değil. Benim doktorum tahlil sonuçlarıma bakıp normalde sakatattan sakınırız ama sen yiyebilirsin demişti. Hangi değerlere bakıp öyle dedi bilmiyorum ama. Bir de Kokoreç aşermiştim temiz bi yerde yiyebilirsin demişti ve ciğer sevmem ama yürek yemek istemiştim arayıp sormuştum 10 günde 1 yiyebilirsin demişti
mom_51 Ay benimde canım karın istiyor ama duyduğuma göre zararlıymış. Bide bu ara pek dışardan süt ve sakat et almamak lazım. Hayvanlarda şap hastalığı varmış. Ben sütü aldım ama 1 saat kaynatıp yoğurt yaptım. Çok içmek istedim lakin şap hastalığı vardır diye düşünüp içemedim bile 🥺🥺
Minnikkbebii elifakylclk ben zaten çok severim normalde ama hamilelikte aşerdim resmen doktorumda yarım dan fazla yeme deyince yedim gitti valla🥲
Zelis_ozdrgn Dilaraclkalav doktorunuz herşeyi serbest kılmış da burdaki 10 kişinin doktoru neden yasaklamış kesinlikle ilk öğrendiğimde doktorum yasaklamıştı bebeğe zararından yani neyin sonucuna göre size yiyebilirsiniz demiş anlayamadım
Dilaraclkalav Zelis_ozdrgn bilmiyorum ben tek doktordan da bahsetmiyorum bu arada yazdıklarımı 3 farklı doktor söyledi 🤷🏻♀️
elifakylclk bluemom24 benim evimde de var pişirip yiyebilirim dedim doktor kesinlikle izin vermiyor hatta sigarayı sorduğumda bu kadar net hayır demedi
bluemom24 birnurrr ilk aylar kelle paça içmiştim bi kaç defa kimse gebeliğimi bilmiyordu çorbacıya gittik hep kelle içtiğim için kimse anlamasın istedim yine kelle içtim 2 aylık falandı çok şükür bir şey olmadı 2-3 aydır tüketmiyorum kokoreç istiyor canım deli gibi eşime doğurunca hastaneye getir diyorum hep😂
Deletedmom_657 Sakatat derken etin her türlüsü de zararlimi hu dönemde. Ben bazen et yemeği yapiyorum bazen kemiklerden corba yapiyorum iciyorum diger gün cok rahatsiz halaiz hissediyorum ama vitamin olsun diye boraz zaman gecince yine tekrar yiyorum paca corbasi filan mesela ama ertesi gün bulanti ve halsizlik oluyo yine yani yememem mi gerekmis oluyo ben vitamin olsun diye yiyordum
momica Deletedmom_657 ay hayır kırmızı et veya kemik çorbası gibi şeyler hiç zararlı olur mu özel hassasiyetiniz yoksa afiyet olsun 🙂 burada kastettikleri sakatat yani kokoreç gibi şeyler kelle paçayı hasta olduğumda evde yapılmak şartı ile tüketmeme izin vermişti benim doktorum ama böyle durumları en iyi takipli olduğumuz doktorlar bilir her beden farklı sonuçta
ipekmom_ birnurrr ilk 3ay önerilmiuor sonrasında abartmadan yenilebilir bence, ciğer bir iki kez yedim acsyip kokoreç aşeriyorum en kısa zamanda yiyeceğim 😂 34.haftamdayım
beyzaakartal birnurrr ben 7. Ayıma kadar yemedim korkumdan ama bazı doktorlar da yenmesinin bir zararı olmayacağını yeter ki temiz güvenilir bir yerde yenilmesini öneriyorlar o yüzden çok sık olmasa da artık ciğer kokoreç vs yiyorum
tugbalisan benim canım söğüş, kelle paça istediğinde doktoruma sormuştum az da olsa tüketebilir miyim diye; “kendiniz evde hazırlayacaksanız kesinlikle öneririm, dışarıda çok güvenilir bir yerse sorun yok” yazmıştı. ve yemiştim hiç bir sıkıntı yaşamadım 🙏🏻