Bimiyendis rumkaya progrstan gibi ilaçlar ilk 4 aydan önce verilmiyor bildiğim kadarıyla. Bana da Dr. Eğer bebişde bi anomali varsa ilk aylarda düşer bu bizim ilaç verip müdahale edebileceğimiz bir şey olmaz diye bilgilendirmişti. Eğer yoksa ömrü zaten yapacak bir şey yok ama bu devlet hastanelerinde ki dr.ların patavatsızlığı gerçekten can sıkıcı. Bide bunlar özel hastaneye geçerlerse melek oluveriyorlar birden aklı almıyor insanın. Stresli bir iş evet ama hamile bir kadın ya karşındaki, neler yaşadı biliyor musun, ne kadar bekledi biliyor musun. Bana da salak bi dahiliyeci tiroidin yüksek bebeğin zeka engelli olabilir dedi ben şok. 2 yıl bekledim ben o bebeği be. Meğer t4 değerim normalmiş ve tiroidimde o kadar yüksek değilmiş ilk ay normale düştü zaten, özele gitmesem hemen günlerce ağlardım üzüntüden.
rumkaya Bimiyendis kadere imam ediyorum ne gelirse Allahtan olumsuz bir durum da yaşanabilir ama bunlar insanın yüzüne karşı bütün olumsuzlukları saymayı marifet sayıyor. Düşük riskim varsa nasıl önlem almalıyım bi anlat ki bileyim. Çok doğru dedin özeldeki de doktor devletteki de doktor ama bu ayrım neden anlayamıyorum yok yere yürek hoplatıyorlar.
rumkaya Bebissever yazmayı düşünüyorum ama birşey değişecek mi acaba bi uyarı yapacaklar mı çok merak ediyorum
nlnrmk Bursa şehir hastanesinde doğru düzgün doktor yok sanırım bende daha iyi bi doktora denk gelmedim
rumkaya nlnrmk birkaç iyi doktor duymuştum ama randevusu denk gelmedi bu gittiğim doktorun yorumları da iyiydi işinde iyi biridir bişey diyemem ama insanla iletişim sıfır
[silindi] rumkaya Kuzenim hamileyken kanaması oldu hastaneye gittik doktoruna kanamam oldu dedi adam o kadar donuk bi ifadeyle yüzüne bakıp çocuğu düşürmüşsün dedi ki anlatamam. Donduk kaldık. Ben de şehir hastanesinde takipliydim doğum yaptım, günlük gülistanlık geçti.. Allah merhametli doktorlarla karşılaştırsın
rumkaya [silindi] inan ki bizimle üzülmesini beklemiyoruz ama bu kadar hissiz olmak normal mi? O bebek rahme düştüğü andan itibaren bir can taşıyor bu kadar kolay mı diyor insan. Doktor şans işi gerçekten…
Emine32 rumkaya benzer şeyleri bende yaşadım 27 haftalıkken devlete gittim orda da kaydım olsun diye ilk ayda gitmiştim sonra özele devam ettim beni perinatolojiye yönlendirdi devlet ilk çocuk erken doğdu diye neyse gittim beyninde sıvı sınırda dedi 2 hafta splra tekrar gel dedi halbuki özelde 2 defa ayrıntılı çektirdim 3 hafta arayla hiç öyle birşey demedi sıvı almak istediler karnımdan kabul etmedim imza atıp çıktım ağlayarak eve geldim hemen kendi doktoruma gittim bir sıkıntı yok 11 mi 12 mi olursa sıkıntı dedi içini ferah tut benimde kese vardı ama bebek yoktu kanamalarım oluyordu güzel haberlerini bekliyorum
rumkaya Emine32 gerçekten mi? Bende çok nadir yaşanan olaylar zannediyorum meğer ne çok mağdur arkadaş varmış burda. İnşallah bende kendi doktoruma gidicem öğleden sonra benimde güzel şeyler duymaya ihtiyacım var🙏🏻
ESabi rumkaya umarım hayırlı haberlerini alırsınız bebişin moralinizi yüksek tutun bu dönemde zor biliyorum ama en azından deneyin🩷🌸🙏🏻
Muallim3 rumkaya 23. Haftada bebeğimi kaybettim. Tüm hamileliğim boyunca kanamam oldu. İğneler, ilaçlar, bir sürü şey kullandım. Keşke kullanmasaydım belki bu kadar geç olmazdı diyorum. Ama sonra da kendimi suçlayacaktım…
rumkaya Muallim3 bugün doktorumun dediği de buydu tutunmak isteyeni kilolarca ağırlık taşısan da düşüremezsin ama düşecek bebeği ne sen ne ben ne ilaçlar tutabilir dedi… Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize
rumkaya Emine32 bugün kendi doktoruma gittim kalp atışını dinledik ama son adet tarihime göre 6 gün küçük çıktı doktor geç döllenme üzerinde durdu ama sağlıksız durumlar olduğundan da küçük kalmış olabilir dedi herşeyi çok güzel anlattı bir hafta bekleyeceğiz dün dedikleri gibi öyle sürekli yatmam gereken bir düşük riskim de bulunmuyormuş kanama için ilacımı verdi beklemedeyim…
0Berfin0 rumkaya madem düşük riski olduğunu düşünmüş neden ilaç vermemiş ayrıca bu şekilde mi söylenir yerleşme belirtisi de olabilir ağızlarından laf çıkmıyor tamam anlıyoruz hasta çok ama iki çift laf için hamile insanları bu denli panikletip korkutan doktorlara hayret ediyorum
rumkaya 0Berfin0 bugün kendi doktoruma gittim hem kalp atışı duyduk hemde ilacımı verdi çok güzel izah etti içime su serpti biraz haftaya herşey daha netleşecek inşallah. Olumsuz cümle kurma çabalarını durumumu anlatmak için gösterseler böyle olmayacak zaten 🤷🏻♀️