Havin49_ Kupp97 oğlum Yusuf kayra ikiz erkek olcak yağız yaman beta buğra Burak koyucam daha karar vermedim
SuEr_Tu1512 kayrosmom İlk oğlumun adı Tuğra, ikinci oğluma da Göktuğ yada Arda düşünüyordum ama dünden beri Kayra ismine çok ısındım eşimde olsun madem dedi. Biraz önce internetten araştırırken eski türk mitolojisine göre Tanrı anlamı varmış sanırım bu beni üzdü ama ona rağmen bende koymak istiyorum çünkü TDK’da iyilik, koruma olarak geçiyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konudaa🤷♀️
Kupp97 SuEr_Tu1512 ben de böyle tanrı anlamlı olan isimlere karşı çekimserim koymaktan yana değilim 😅
tugrulunannesi SuEr_Tu1512 benim ilk oğlumun adı da Tuğrul, 2. Bebeğim de erkek göktuğ düşünüyoruz ilk ismini belki değişir bilmiyorum yakın isimler olumca yazmak istedim 😂
kayrosmom SuEr_Tu1512 tanrı anlamını bilmiyordum iyilik lütuf anlamlarını biliyorum. Turkoloji okudum tanrı kelimelerine denk gelen bir çok türkçe kökenli isim/kelime biliyordum Kayra hiç duymamıştım detaylı arastıracağım
aksakallardan bizimde erkek bence Atatürk’ün isimlerinde yada eski türk isimlerinden düşünebilirsiniz
peroksizom Benim daha cinsiyet belli değil ama ben hiçbir erkek ismine ısınamıyorum ya Her isim bana olmazmış gibi geliyor keşke bi isim içime sinse Napıcam bilmiyorum:((((
1demetyasemen Kupp97 canım bizde çok zorlandık karar verdik ama Barlas olcak 🩵 tavsiyem eşinle beğendiğiniz isimleri yazın isim bulutu diye bir site var ordan tek tek anlamlarına özelliklerine bakın öyle karar verin biz öyle yaptık 😂 eşim inanmadı önce ama kendi ismini falan okuyunca ikna olmuştu 😅