Tugbakarciga Elifffcik67 bunu ancak yazın yapabilirim sanırım. Ben öğretmenim çalışıyorum eşim asker görevlere gidiyor be siirtte yaşıyoruz. Buralarda gidemem ancak ankara vs olur. O da okullar kapandıktan sonra. O zamana kadar bekleyeceğim. Olmazsa yazın ben de iyi bir doktora gitmeyi düşünüyorum
Elifffcik67 Tugbakarciga bende öğretmenim 😁 yaza kalmaz inşallah ama yaza kalırsa ankarada gittiğim doktoru öneririm ihtiyacın olursa burdan ulaş bana
Tugbakarciga Merve15 zaten sırf bu yüzden erkenden öğrenmek istedim. Aklımdan çıksın varsa var yoksa yok. Ama öyle olmuyomuş
Deletedmom344 Tugbakarciga Kuzum daha çok yeni olmaması çok normal. Her şeyine baktırdın mı gebelik öncesi? İdrar, kan değerleri, vitaminler, hormonlar vs. Allah’tan hayırlısını dile kuzum. Geç olsun, güç olmasın. Ovülasyon testini hiç denedin mi bu arada?
Tugbakarciga Deletedmom344 hormon bakılmadı adetli değildim. Kan ve idrar bakılmıştı enfeksiyon çıktı tedavisini oldum. Ultrasonda da yumurtalar vs hepsi normal demişti geçen ay.
Elifffcik67 Tugbakarciga bilgisayar öğretmeniyim sen 🤗 eğer denemeye başlayalı 6-7 ay olduysa adetin 21. Günü doktora git progesteron seviyene baktır yumurtluomusun onu ölçen test.. sağlık ocapından bile isteyebilirsin demişti özelde bi doktor bana.. sonra tsh ve prolaktin hormonu gebeliği dolaylı yoldan engelleyen bi hormon bi de ona baktır.. adetin 2. Veya 3. Günü yumurta kaliten bakılır aşağı yukarı aynı anlama gelir.. eğer yumurtlamada sorun varsa ben ilk ay tedavide gebe kaldım veya hormonsalsa ilk ay ilaç kullanmada gebe kalan çok arkadaşım var.. ama sorun varsa önce o bulunmalı.. he ama denemeye başlayalı 6 ay olmadıysa yazı bekle kuzum.. inşallah tez vakitte hayırlı bi haberle yazarsın bize 🤗
hat240_ Ben 21nisan da kürtaj oldum 8haftalik dı kanama sonrası kayıp ettim ve sonrasında korunmadığım için hemen hamile kaldım ve şuan 30haftalık çift yumurta ikizlerine hamileyim Tugbakarciga
Deletedmom344 Tugbakarciga Bence adetin 3. günü hormonlarına da bir baktır. Ya böyle diyorum ama daha 3 ay olmuş olmaması aşırı normal. Stres yapma kuzum olur elbet.
Tugbakarciga Deletedmom344 14. Günden 21. Güne kadar denedik. Aralarda bir gün ara oldu sadece ama spermler yaşıyor diye biliyorum. Bi sorun yoksa niye olmuyo diye düşünüyor insan. Bi asker eşi komşum var yeni evlendi daha 18 yaşında ikinci ayda hamile kaldı. 3. Ay ya benim. 😞
Deletedmom344 Tugbakarciga Bak @Deletedmom429 5. ayda hamile kaldı. Ben de 4. ayda kalmıştım. Hiç stres yapma. Ne yazık ki biz bebeklerimizi kaybettik. Her zaman hayırlısını dile bak, sağlıkla Ne zaman gelecekse o zaman olsun. Stres yaparsan hiç olmaz, akışına bırak.
Tugbakarciga Deletedmom344 tabiiki herşeyin hayırlısı. Rabbim bilir en doğru zamanı. İnsanoğlu işte düşüncelerden kurtulamıyor.
Deletedmom429 Tugbakarciga ben 3senelik evliyim denemye basladiktsn 5ay snra kaldim arkadasim bni etiketlemis yazayim dedim hormon tahlillermi fln yptrdim hepsi olmasi gereken gbi ckti gndrdi alttanda bakilmsni istedim ama 1sene dolmdn bsy yapmm dedi kafaya takiliyorda olmuo die cnki olmamasi icin engel yk dedi ve burda yumurtlma takibi ypmk icin ollan testlr varmis interttn aldim cokta satilan bi urun zaten ddmm hehrlde onu denk getiremioz cmki esim hafta bi iliski oluyor yoruluo ve uyudugu iicn iki vardiya clsio ve anca hafta ici paso uyuyor haftasonu yapabliodk o testi alinca yumurtlmmi takip ettim ama yprken o ay amaaan kesin buda olmaz ben gene adet olurum dedim ynde ust uste iliski yptik yumurtlma haftasinda esimde ust uste yapamaz normalde yorulmustu artk ytr bile diodu yani ama cocuk icin katlandk ve burda kizlar hep 1saat yat beline yastik koy hemen cise kalkma ayaklarnida havaya dik dedi hepsni yaptim o ay nornlde hemen kalkardim o 5ayda aman illa onu mu ypmk lzm derdim kalan nsl kalio die dusta almadim sabaha kdr hepsni yptm ve adet gnum sasmazdi bign gcti ben olmayagni dusundgm icin gebelik testo bile almadim belirtide aramadim kendimde aman ddm gecerde gunum anca o zmn gdr kan vermm ddm snra once test aldm direk cift cizgi oha ddm yk yaa bozuktr snra kizlr dedi hadi kos kan ver oyle ttm kanda ogrendm snra hersy saglikli ilerledi gnlr gecio kontlerde hep saglikli denilio ama gelgorki ben tatmin olmuorum bsy olck kesin hissediorm ddm esime adam erkk olck ismi Alparslan olck deyip duruodu sacma sacma knsma dha cinsyt belli dgl diodm hersy olblr kalp durmalri olablioms ytrki saglikli olsn de dedim bende beslenmme fdikkt ettn sut sevmeyn birisym sute alistrdm kendmi bebek icin sirf hep uykum vrdi gebelikte yattm uyudum hep ytrki ona bsy olmasn die agir kaldirmadim dikkt ettm snra zaten yeniyl sabahi geldi minik leke gelmis pembemsi hemen kaldrdm benimkini gittik kosa kosa ama dedim kesin kalbi durdu cnki belirtilmdm kesilmisti gogsm sizlamio midem bulanmio felan anladim brz snra alttan bakti yok ustn bakti yok adet tarihme gore 11+2olmsj grkio 9+4ckti usg de ama bebek kalmis 7.haftalarda baska doktrda gittik yok degismedi snrs kurtaj oldm esim cok agladi ben aglamadim eve glnce gece aglamistm ve dedikki biseyi cok istemeyecksin ugrasmaaycksin Allah ne zmn nasip ederse o zaman olur simdi 2.adetimi bekliorum rahim toparlamis folik asittede baslatti denemler ypcz ama saldim cayira mevlam kayira hesabi ustne dusmycm coo yani takma kafana hayirlisi ne zmnsa o zmn gelsin ytrki saglikli gelsin ki hic bnlarla ugrasmayasin canim
Gurbetgelini Tugbakarciga sabret canım ben o bebeği 1,5 yıl bekledim şimdi iki kızım var. Doktor hiç bir sorununuz olmadığını dediyse stresi çok düşünmeyi bırak anı yaşa. Bak eşinin görevi çok oluyırmuş eşinle bu güzel günlerin tadını çıkar olur kafaya takmazsan. Bu gebelik işi kesinlikle kafada bitiyor eğer başka sağlık sorunu yoksa
Tugbakarciga Gurbetgelini yok evliliğime yansıtmam bu durumu. Zaten eşimin stresli işi var onun üzülmesine dayanamam.
Tugbakarciga Burdan yazıyorum işte düşüncelerimi iyi geliyor. Bebek istediğimizi de kimseye söylemedik laf dıymak istemiyorum. Ama içimi dökmek iyi geliyor
Gurbetgelini Tugbakarciga sanki bebek düşünmüyormuşsun gibi yap canım mesela eşini çok özlemişsin gibi davran olur Allah’ın izni ile. Ben eşime sen sigara içtiğin için olmuyor demişliğüm bile var ama boşa stres yapmışım çocuksuz hayatın tadını çıkarmam gerektiğini yeni anladım🤦♀️
Tugbakarciga Gurbetgelini bizde öyle problemler yok çok şükür. Daha 1 aylık evli gibiyiz hala. Tabi bunda eşimin görevlerinin etkisi de var. Her zaman yan yana olamadığımız için beraber olduğumuz her anı değerlendirmeye çalışıyoruz. Ayrılık geliyor geçiyor görev dönüşü özlemle tekrar cicim ayı başlıyor