24 gündür yavrukuşum yanımda çok şükür. Dilerim tüm annelere ve özellikle tüp bebek annelerine ümit olur hikayem. Biraz uzun olacak şimdiden hakkınızı helal edin 🥹❤️
7 yıl önce evlendik, 2 aylık evliyken bi kontrolde biraz zor bebek sahibi olacağımızı, tüp bebeğe gitme ihtimalimiz olacağını öğrendiğimizde çok üzülmüştük. Sonrasında 1 normal düşük, 1 kimyasal, tutmayab bir tüp bebek, sonra ikinci tüp bebekte ikiz dış gebelik (iç kanama geçirdim, sol tüp alındı) yaşadım ve dış gebeliği yaşarken ilk oğlum rahime tutundu ve başka sebeplerden doğumdan sonra kaybetmiştim. Kafayı yiyecek gibi oldum, zor şeyler yaşadım, hatta bazı doktorlar çok ümitsiz konuştu. Ne tüp bebek yaptıracak cesaretim ne bedenen artık gücüm yok gibiyken doktorumla karşılaştım.
ALİ OVAYOLU doktorum, Allah bin kere razı olsun, rabbim iyi ki karşıma çıkardı.
Gel gelelim Ali hocama, ilk görüşmemizde bizimle hem çok güzel ilgilendi, hemde hiç bir doktorun arkasını kollamadan çok güzel konuşup, rahatlattı. İlk görüşmede karar vermiştik. 3. Tüp sürecini Ali hocayla yapacaktık.
Adetin 3. Günü gittik başladık 28 Aralık transferim oldu, tuttu. Riskli bir süreçti. Bazı sebeplerden fetal dna ve detaylı ultrason çok ama çok önemliydi. Sonuçları hep korkarak bekledim. Ama çok şükür güzeldi her şey ve süreçte doktorumun bizimle ilgisi ve rahatlatması bambaşkaydı.
Tam 38+0 da son muayenemize gittiğimizde doktorum 1-5 Eylül arası tarih seçmemizi söyledi. Mecburi sezaryen olacaktım. Eşimle konuşup benimde doğumgünüm olan 4 eylüle karar verdik 🥰 doğum yapacağım gün hastaneye geldik, 8:30 odamıza çıktık hastane önlüğünü giydim, tabi korku, kaygı aşırı var. Doktorum geldi, son kez nst ye girdik. Eşim ve annem yanımdaydı. Doktor seni hemen alalım çok bekletmeyelim dedi. İndik 9 gibi ameliyathaneye ama ben nasıl titriyorum stresten ve panikten. Orada herkes güleryüzlü be ilgiliydi, konuşup beni çok rahatlattı hepsi. Doktorum geldi elimi tuttu, “korkma bu yeni bebek eskiyi unut hemen kavuşturacağız bebeğinle” dedi. Ama rahatlayamıyorum ben tabii. Sonra anestezi uzmanı geldi eğildim hafif “başlayacağım hazır mısın” dedi, hazırım dedim ama bekliyorum telaşla korkuyla. Sonra “geçmiş olsun” dedi. Ben daha yapacak diye beklerken bitirmiş bile 😂 uzandım his kaybolana kadar doktorum bekledi, sonra başlıyoruz dedi saat 9:15 başlama saati dedi. Doktorum başlarken ne açalım telefondan ne istersin dedi tabi hiç kafam Orda değil, siz bilirsiniz dedim, roman havası açtı çalışanlar ben içimden dua ediyorum 😂 sohbetle muhabbetle geçiyor. Biraz kusacak gibi hissettim, sonra ilaç vermişler anında toparladım. Doktorum doğum saati 9:30 dedi ağlama sesi geldi. Sürekli doktoruma “sağlıklı mı, iyi mi, sorun yok değil mi” diye sormaya başladım panikle (önceki doğumumdan kaynaklı). Doktorum her şey iyi diyip bebeği yanıma verdi dünyalar benim oldu. Gerçekten o an tüm dünya durdu sanki. Hayal bile edemediğim şeylerin gerçeğini yaşıyordum ve gerçekten inanılmaz bir şeydi. Sonra eşime götürdüler, eşimde dışarıda ağlayarak karşılamış, ameliyathanede hepimiz ağlıyorduk. (Geçmiş hikayemi biliyorlar detaylı doktorum anlatmış riskli hasta diye). 9:52 ameliyat bitiş saatiydi. 10-15 dk sonra odaya çıktık. Şimdi 24 günlük oldu, yavrukuşumun kokusunu soluyarak size bunları yazıyorum. Dünyada bana cenneti yaşatan rabbime binlerce şükür olsun ❤️🙏🏻 valla oturdum ağlayarak yazdım. O kadar imkansızdı ki benim için, o kadar ümitsizdim ki… en karanlık zamanda aydınlığa çıkaran rabbime binlerce şükür olsun 🙏🏻
Ümidinizi kaybetmeyin arkadaşlar. Ben iç kanama yaşadığımda 4 Eylül 2022 de dakikalarla hayatta kaldım. Ve bu 4 eylülde kendi doğumgünümde oğlumu kucağıma aldım. Rabbim 2,5 yıl önce ilk oğlumu cennet kuşumu yanına aldı, ikinci oğlumu kucağıma verdi şükür. Dualarım bebek isteyenlerle ve doğum yapacak olanlarla. Allah herkese bu güzel duyguyu kolaylıkla, hayırla, sağlıkla yaşamayı nasip etsin ❤️🙏🏻
Sağlıcakla kalınız 💐