140524ba tabi ki anlatırım 😇 öncelikle genel olarak bahsedeyim, gayet güzel derli toplu bir servis. Hemsirelerin hepsi çok iyiler, sen iyiysen herkes iyi daha doğrusu 😇 normal durumda sezaryen sonrası 48 saat gözlem oluyor. Bir hemşire var asabi ona da kendini ezdirmezsen susup oturuyor 👌🏻belki değişmiştir servisi bilemedim, kendi doğumumu anlatayım ben şimdi…
Ayy çok uzun yazmışım 🫣
doğumum çok ani oldu. Dediğim gibi bir aydır hastanede yatıyordum. Yanımda refakatçi de yoktu, bana doğuma gittiğimi soylemeden indirdiler doğum katına kontrol diye, sonra bir baktım önlük bone 😱 neler oluyor demeye kalmadan ameliyata aldılar, aileme bile zor haber verdim. Esyalarimi oradaki ebelere emanet ettim. Neyse ameliyathanede ben tabi şoktayım o an, yanımda hep sevdiğim doktorlar asistanlar vardı. Acil sezaryen olduğu için spinal yapmak zorunda kaldılar. Ne olduğunu anlamadan bebeğimin sesini duydum, herkes çok Güler yüzlü, çok pozitifti. Çocuk doktorundan, anestezi hemşiresi doktoruna kadar… Ameliyat sonrası, post-op katından hemşire/ebe geldi beni almaya. Yukarı çıktık, odama geçirdiler. Annem ben ameliyattayken gelmiş, bebeğimin sevk edilecegini öğrendim başka hastaneye ve ağlamaya başladım. Annem.sevk.islemleri için gitti, eşim de sevk olacagi hastaneye gitti beklemeye… Ben yalnız kaldım. Kipirdayamiyorum, ağrım var ve hemşireye sesleniyorum duymuyor. En son çok bağırdim.geldi noldu diye, çok ağrım var ağrı kesici istiyorum dedim. İşte ne biçim bir üslup bu bilmem ne diye kızdı azarlamaya başladı, ben altta kalmam asıl sizin uslubunuz ne biçim, benimle böyle konusamazsiniz, beni azarlayamazsiniz siz dedim. Birbirimize bağırmaya başladık, canım burnumda, sizden çıkarmayayim hıncımı diye atar moduna geçtim. Beş dakika sonra ameliyatıma giren doktorlar o hemşire ile içeri girdiler. Özgecim nasıl kandirdik seniiii falan diye beni güldürmeye çalıştılar (tansiyonum çıkmasın diye ameliyata gittiğimi söylemediler ondan bahsediyorlardi). Beni eski servise geri alın, buradaki hemşire hanımı sevmedim dedim, kadın ters ters baktı o an. Tansiyonum yüksek çıkıyordu ameliyat sonrasi. Bu serviste benim tansiyonumun düşmesi mümkün değil, eski ekibi istiyorum dedim… Panik bir insanim, her seyden de etkilenip ağlarım, doktorlara da sitem ettim, madem çocuğum başka hastaneye gidecekti ben o hastanede doğum yapardım diye bir tur daha ağladım. Neyse doktorlar hemşire ile çıktılar ve hemşire sonrasında hep güler yüzlü davrandı. O kadın dışında herkes çok tatlı zaten, bıcır bıcırlar 🥰 doktorlar çıktı, servisteki ebeler ve koğuş arkadaşlarım toplanmış geldiler. Bir tur daha aglastik orada, ebelere de sitem ettim beni kandirdiniz diye. Ertesi gün doktorlar geldi, hem perinatolojide beni takip eden doktor, hem d Osman bey, doğum doktoru (doğumu asistanlar yaptırdı, doktoru ben vizitte gördüm ilk defa, çok babacan bir adam). 72 saat buradasın sonra bebeğini görmeye gidebilirsin dedi. Ben durumun farkına vardım ve sinir krizi gecirdim, tansiyonumu dusuremediler. Oradaki kalp doktorlarına danistilar, uygulamak istedikleri tedaviyi kabul etmedim, kendi doktorumu aradım, o da aynı tedaviyi soyleyince mecbur yaptırdım. Sonra gece gündüz ağlamaklı gecti. Osman bey, anlıyorum seni güzel cocugum ama kendine iyi bak ki bebeğine bakabilesin vs dedi çok tatlı dilli bir insan tavsiye ederim poliklinik yapıyorsa. Serhat Ünal da güzel insandir. Asistanlardan Merve hanım, Ebru hanım 👌🏻👌🏻👌🏻uzun süre yatan hasta olduğum icin, ekip kolladi beni sağ olsunlar. Koridora çıktım ağladim, başkasının bebeğini gördüm ağladım, o ters hemşire bir daha terslik yapmadi, güzel guzel konuştu hep. 26 gün oluyor doğum yapalı…