Cicek_ Şeker yüklemesi yaptıranlar/yaptırmayanlar veya yaptırıp da memnun kalmayanlar yardımcı olur musunuzz
Serife5712 Cicek_ yaptırdım bi sorun yaşamadım eğer şekerim var ise başka nasıl belli olacak ki Zaten içilen o şey iki dilim baklava gibi şekeri var diyor doktorlar
Miniboy Cicek_ yaptırdım. Kilo almama rağmen düzenli beslenmeme rağmen sınırda çıktı. Endokrin doktoru ile görüştüm çok şaşırmıştı. 1 hafta düzenli ölçtüm. Şeker değil insülin direncim çıktı. Ama düzenli ve sağlıklı beslenerek şükür sürecin sonuna kadar geldim.
demirrleydi_ Cicek_ yaptırdım iyikide yaptırmışım içeceği içerken hiç zorlanmadım gazsız sıcak gazoz gibi bir tadı var zaten amniyon sıvısı fazlaydı bebeğin şeker çıkmadı
dedimolabilirrr Cicek_ 28. Haftamda yaptırdım açlık şekerim 70 çıkmasına rağmen doktorum en düşük ml 50 dedi onu yapalım dedi ama benim içim hiç rahat etmedi boşuna yaptırdı bence. Çünkü sonuç yine şekerim çıkmadı.. Tabi ki bin şükür iyi ki çıkmadı ama ne bileyim. Bu arada benim bebiş 2 hafta önden gidiyor en çok o yüzden gerek duymuştu. Ha hiçbir zararı yok ilk çocuğum suan 6 yaşında onun zamanında da yaptırmıştım ama o zaman hiç sorgulamadım. Şuan artık yapılan her testi sorgular olduk malesef iyi mi kötü mü bilmiyorum🥲
Yaswinn Kubra_kbr yemeklerden sonra bazen halsizlik oluyodu çok kaçırdığım zaman ama genelde şeker sorunum olmadı hiç gebelikte olmuş
Yaswinn Cicek_ hamilelikten önce zayıftım ama hamilelikte yemekle aram iyiydi o yüzden hızlı kilo aldım bi de yorgunluk çok olduğu için hareketsiz kaldım kilo almama sebep oldu. Hızlı kilo alımından da olabilirmiş gebelik şekeri evet. Diyet verdi doktor 2 hafta uygulayıp tekrar bakılacak açlık tokluk kanı umarım düzelir😢
Cicek_ Serife5712 öyle diyorlar ama çevremde yaptırma diyen de var, çok kararsız kaldım. Teşekkürler cevabın için.
Guzucuk25 Serife5712 ilk gebeligimde yaptırdım yaptırmaz olaydım elim ayağım bosaldi akşama.kadar kendime gelemedim doktorlar bellemisler 2 dilim baklavayla aynı hayır efendim aynı degil 2 tabak baklava yedim eşim önümden.almasaydi dwm edecektim hiç o hale gelmedim 2. gebeligimde yaptirmadim bir sorun çıkmadı şimdi 7 ekimde doğum yapicam yine yaptirmadim yine hiçbir sorunum yok yani saf şekeri vücuda yuklemenin Bi mantığı yok yaptiranlara dicegim yok elbet ben kotulesmeseydim diğerlerinde de muhtemelen yaptiracaktim ama göze alamadım
Tuggcea Yaptırdım, evet biraz midemi zorladı, kusmamak için direndim, baş dönmesi yaptı. Ama gebelik şekerim olsaydı ve yaptırmamış olsaydım çok pişman olurdum. İyi ki yaptırdım bir sıkıntı olmadı.
umynurr Cicek_ bende 25 haftadayim banada herkes yaptirma dedi ve etrafimdaki cogu kisi yaptirmamis bebekleride gayet saglikli bendr yaptirmayacam
Serife5712 Cicek_ rica ederim ne demek Fakat çevredekiler doktor değildir büyük ihtimal ben bi kaç doktora sordum bana güzelce açıklama yaptılar Daha geçen gün bi arkadaşım şekeri olduğu için doktor yatış verdi düzene sokmaları için demekki çok önemli birşey gebelikte şeker erken doğuma sebep oluyor en başta o yüzden sende bacımsu doktorun ne diyorsa onu yap
Smtpll Cicek_ ben detaylı ultrason için yeni Perinatoloji uzmanına gittim kesinlikle her gebenin yapması lazım dedi ve hiçbir riski veya tehlikesi olmayan bir test neden tehlikeli sanıyor asla anlamış değilim dedi
Miniboy Cicek_ evet sonuca çok şaşırdık doktorla çünkü şeker tüketmeyen biriyim kilo almadım. O yüzden araştırıldı ordan çıktı. Şeker bnm gibi hiç tüketmeyen biriysen şeker testinde bir tık zorlanıyorsun. 1 saat iyiydim sonra biraz kötü oldum yatırdılar 1 saat de uyudum sonra direk kahvaltı yaptım iyiydim sorun yaşamadım.
Cicek_ umynurr benimde ablamlar yaptırmamış bir arkadaşımda yaptırmamış, dediğin gibi çocukları sağlıklı. Bazen tamam yaptırcam diyorum, bazen yaptırmayacağım. Karar vericem inşAllah bu posttan sonra🙈
Cicek_ dedimolabilirrr çok şükür bir şey çıkmamış, benimki de 5 gün önde gözüküyormuş da 5 gün normal gibi sanki. Dediğin gibi her şeyi sorgular olduk, bide geç kavuşunca daha pimpirikli oluyor insan. Hakkımızda hayırlısı olsun bakalım
Cicek_ Yaswinn anladım canım çok teşekkür ederim. İnşAllah sonuçların güzel çıkar. Sağlıklı doğumun olur 💕
anneoluyorummm103 Cicek_ yaptırdım 22.haftada sonuçlarımda e nabızda sadece açlık yazıyormuş bende kontrole gidene kadar şekerim yok sanıp canımın istediğini yedim durdum. İyi ki yaptırmışım ve çok şükür ki bebeğim etkilenmemiş. Yaptırmasam bizim ailede genç yaşta kimsede yok açlık şekerim çok düşük diye tatlıları yiyip duracaktım. O yüzden pişman değilim
Cicek_ anneoluyorummm103 şeker sıkıntı gerçekten. İçimizin rahat etmesi açısından bile yaptırılması gerekiyor sanırım. Teşekkür ederim 💕
Cicek_ Miniboy ben tatlıyı çok seviyorum ya. Abartmıyorum tabi ama olunca yiyorum yani. İçeceği içme konusunda sıkımtı yaşamam diye düşünüyorum o yüzden ama yaptıranların çoğunda şeker çıkıyormuş diye duydum hani yaptırdıkları için mi acaba diye düşünüyorum.