Nm43 Türkçe kız ismi önerileriniz varsa alabilirim 🙏🏻 Ben Bilgeyi sevdim sanki ama yanına bi isim daha olabilir ya da tamamen başka bir isim 🌸
Seymatrkay [silindi] Yalnız tarihte İlteriş erkek ismi. İlteriş kağan var. Derleyen ,toplayan anlamında.
ecemk94 Nm43 Tomris. Kulağa yabancı bir isim gibi gelse de ilk türk kadın hükümdarın ismi. Hakiki Türkçe yani. Kızımız olursa biz tomris koyacağız size de fikir olabilir 😊
Bebegim3444 Nm43 Benm oglanlarin da ismi eski Türkçe olduğundan kıziminda ismini eski Türkçe koymak istedim. Bilge Gökçe tomris Umay. Arasında gidip geldim. Tomris koymayi çok istedim son dakika karar değiştirip Umay koydum.
kubos_ Nm43 kızım olsa Gökçe Miray koyacaktım türkçe isim ikisi de ama oğlum olacakmış Kaan koyacağız inşallah 😁💖
Serde55 kubos_ Miray Türkçe kökenli değil yalnız. Mir Farsça kökenli, bey demek. Yani aslında kız ismi de değil anlam olarak. 😅
Biyiklikedi Nm43 Bilge çok güzel ama İlbilge, Aybilge şeklinde de olabilir. Öz Türkçe alternatif olarak Gökçe İlay Tomris Özüm Almila Balca Akça Elçin Ayça 34 haftalığız eşim hâla karar veremedi 😅
Kahverengihisler Bizimde kızımız olsaydı duru yada Asya koyacakatık. Gökçe ve defne ismini de çok beğeniyorum. Oğlumuz olacakmış yiğit koyacağız. İnşallah sağlıkla kucağınıza alın. 🌸💖
kubos_ Serde55 Miray ismi türkçe kökenli Işık saçan anlamına geliyor benim araştırmalarım bu şekilde yani😊