aysenuratkrr Skar gebelikten mi bahsediyorsunuz? Yani bebeğin sezeryan dikişine yapışmasıysa benim bebeğimde 8. Haftada konumundan dolayı şüphelendiler . Doğumdan önce doktorlar farkediyor maalesef riskli bir doğum oluyormuş. Eğer böyle bir durum olsaydı konunun uzmanı olan bir doktorla sadece tıp fakültesinde doğurabilirsin dediler .
aprilbaby aysenuratkrr yok bebeğin değilde içerde dikişlerde yapışıklık oluyormuş oda biraz daha uğraş gerektiriyormuş doğumda
Ehjfjsjs aprilbaby bende duydum plasenta rahime yapışık yada rahim biryere yapışık diye ama olsa USG de görünürdü bence bnmde ikinci daha öyle bişey demedi doktorum 31+2 yiz
Rukiyeinci94 Cigulibinnaz Merhaba benimde 2.sezeryanıö olacak ve yapışıklık var nasıl bir süreç yaşadınız ?
Cigulibinnaz Rukiyeinci94 sezeryanda açtılar bi sorun olmadı. Ağrı normal sezeryan ağrısı ben anesteziyi çok çektiğim için onu hissetmedim
Rukiyeinci94 Cigulibinnaz Bana ameliyat için kan kaybı,balon takma yada en ilerisi rahim alınabilir ama o kadar ileri bir vaka gibi durmuyor sadece kan takılırsınız belki dendi.
Lavista 3 sezaryen oldum, böyle bir şey başıma gelmedi sadece 3.sezaryen sonrası doktorum adet kanaması miktarına dikkat etmemi, eğer normalinden az geliyorsa yapışıklık meydana gelmiştir ona göre tekrar kontrole gel diye uyarmıştı.
aprilbaby kbrizm dikişlerin olduğu yerde yapışıklık oluyormuş tam bilmiyorum ama olduğunda doğumda uğraşıyorlarmış açmak için bu da daha uzun ameliyatta kalmamıza ve ağrının biraz daha fazla olmasına sebep oluyormuş
Esma006 aprilbaby ne yapışıklıgi kusura bakmayın internetten baktım pwk anlayamadjm bu gibi durumlarda düşük vs zamansız kanama pelvik ağrısı yapıyormuş
aprilbaby Esma006 bende son zamanlarda çok gördüğüm için sormak istedim bazen de doğumda belli oluyormuş
Cigulibinnaz Rukiyeinci94 benim ameliyatta belli oldu öncesinde bilmiyordum yapışıklık olduğunu batın için yapışıklık denildi
Rukiyeinci94 Cigulibinnaz bu saydığım durumların hiç birini yaşamadınız demek ki.Öyle birşey olsa sizi bilgilendirirlerdi.
aprilbaby Esma006 onu bilmiyorum sadece sezeryanın uzamasına ve biraz daha ağrı olması sonrasında diye duydum
Cigulibinnaz Rukiyeinci94 yok ben hiç bir sorun yaşamadım şükür yarın kontrolüm var zaten doktorum bilgilendirecektir
Kubraaa_o Ameliyatlarda yapışıklıklar olması çok normal, sezaryen de bir ameliyat olduğu için yapışıklık oluyor. İlk sezaryen kesi yeriniz alttaki kas dokuya yapışıyor. Sanırım bundan bahsediyorsunuz 🫢 hatta karın açıldığı için sezaryende bağırsaklarda bile yapışıklık olabilir ama bahsettiğiniz bu değildir sanırım 😬
aprilbaby Kubraaa_o evet bundan bahsediyorum ama herkeste olmuyormuş sanırım ama olduğunda biraz daha sıkıntılı oluyormuş süreç çünkü