Gokturkmom_ 2018 de kızım Arya’ya kavuştum 36+5 haftalıkken,aceleciydi benim kız 😍 gebelik tansiyonum oldu son haftalarda hipertansiyon demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.Ve 2 cm de açılmam vardı bu yüzden doktorum artık doğum yapmam gerektiğini hamileliğin sıkıntı olmaya başladığını söyledi.Ve kızım için 2 doz akciğer geliştirici iğne yapıldı.23 yaşındaydım ve daha önce hiç doğuma şahit olmamıştım o yüzden de çok korkuyordum.Saat 13 de suyumu patlattılar,suni sancı verildi çok şiddetli sancılardı,pilates topu ve sancı geldikçe derin nefes almak biraz rahatlatıyordu.Ara ara açıklığı kontrol ettiler Allah’a şükür açılmam hızla ilerliyordu.Saat 17.40 da 10 cm olmuştu artık ve doğumhaneye aldılar 17.53 de Arya kollarıma doğdu 🥰🩷 çok mucizevi bir andı,saniyeler içinde o acılar dindi hiç çekilmemiş gibi ve 3 dikiş atılmıştı sadece.2022 yılında da oğlum Aras ile kavuştuk 😍 o da ablası gibi aceleciydi 😅 36+0 da sancılarımın olduğunu farkettim 10 dakika da bir geliyordu düzenli olduğu için hemen duş alıp çantalarla hastaneye gittik akşam saat 22 civarı.Akşam olduğu için kendi doktorum değil nöbetçi doktor vardı açılmama baktı ve 4 cm olduğunu doğumun başladığını yatış yapmam gerektiğini söyledi bende kendi doktorumu istiyordum hemşirelerle konuşup suni sancıyı reddettim.Kendi sancılarım hiç ama hiç acı vermiyordu bana sabah 7.30 a kadar rahat geçirdim geceyi ve doktorum geldi 8 cm olmuş bile hadi az suni alıp hızlandıralım dedi küçük suni taktılar o an başladı şiddet ilk etapta odada devam ettik sonra 7.55 de doğumhaneye girdim ve 5 dk içinde 8.00 da oğlumu kucağıma aldım 🥰💙 sadece 1 dikişim vardı.İki sancıyı da yaşamış biri olarak kendi sancın çok çekilebilir şidette oluyor çok rahat ama suni biraz zorluyor geldikçe derin nefesler almak çok önemli ve ıkınma olayı çok önemli.Sancı geldikçe bebeği ittirme düşüncesiyle var gücünüzle ıkınırsanız hem hızlanıyor hemde çok kesiniz olmamış oluyor ☺️Şimdi 3.bebişime hamileyim kısmet olursa yine vajinal doğum yapacağım ☺️ Allah hepimize sağlıklı,rahat doğum yapmayı nasip etsin inşallah 🙏🏻♥️