1mom1daddy Mstefe tabii buyrun https://jag.journalagent.com/kpd/pdfs/KPD-84755-EDITORIAL-KARAKOC_DEMIRKAYA.pdf Yurtdışında da gebeler devlet hastanelerinde max 2-3 kez ultrasona alınıyor diğer süreçler ebeler eşliğinde ilerliyor. Naçizane ben de kendimi ve bebeğimi iyi hissettiğim sürece ultrasona girmiyorum, ebelerle süreci sürdürüyorum. Sevgiler…
Deryacc00 1mom1daddy amerikada herkesin 3 ultrasın hakkı var sonrasında ücretli girmeyin demiyor. Çünkü ultrason ile bakılmayı teknisyenler yapıyor radyolıji teknisyeni yapıyor ve 500 dolarlık bir maliyeti var insanlae 3 hakkını kullandıktan sonea ekstradan girmek istediklerinde özel hastanelere gidiyorlar girmeyin demiyor hastane bakın devlet olarak ben 3 tanesine bakarım karşılayabiliyorum neden mişyonlarca hamile var ve bizdede devlet hastanesinde her zaman ultrasona sokulmuyor ki ayda bir isteyen gidiyor avrupada eğer bizim kadar sık yapılmıyorsa bunun tek bir nedeni olabilir gebelik takibinin kadın doğum doktoru tarafından değil ebe veya aile hekimi tarafından yapılıyor olması ultrasın otizimli yapsa yüksek riskli hastalar her hafta hatta haftada 2 kez giriyorlar çocukqlru otizm vs başka birleyli doğan görmedim
1mom1daddy Daha pek çok kaynak var, bu makalenin kaynakçasında belirtilen kaynaklara da bakabilirsiniz. Ülkemizde pek bilinmiyor, ben uzm. klinik psikolog olduğum ve otizmli çocuklarla çalışma fırsatım olduğu için daha detaylı araştırmıştım öncesinde
Deryacc00 nuraydgdu amerikada herkesin 3 ultrasın hakkı var sonrasında ücretli girmeyin demiyor. Çünkü ultrason ile bakılmayı teknisyenler yapıyor radyolıji teknisyeni yapıyor ve 500 dolarlık bir maliyeti var insanlae 3 hakkını kullandıktan sonea ekstradan girmek istediklerinde özel hastanelere gidiyorlar girmeyin demiyor hastane bakın devlet olarak ben 3 tanesine bakarım karşılayabiliyorum neden mişyonlarca hamile var ve bizdede devlet hastanesinde her zaman ultrasona sokulmuyor ki ayda bir isteyen gidiyor avrupada eğer bizim kadar sık yapılmıyorsa bunun tek bir nedeni olabilir gebelik takibinin kadın doğum doktoru tarafından değil ebe veya aile hekimi tarafından yapılıyor olması ultrasın otizimli yapsa yüksek riskli hastalar her hafta hatta haftada 2 kez giriyorlar çocukqlru otizm vs başka birleyli doğan görmedim
Cicilininkini Kubra_2402 benim kesemm yuvarlaktı herkez kız dedi dün 16.4günlükken gittim %99erkek dedi 3melegimin yanına bir prens geliyor cok şükür allah gönlünden geceni basip etsin dogru zamanda bu haftalar belli olur yavastan
edaakyncc Cicilininkini evet benim kesem de aşırı düzensiz hatta armut gibiydi herkes erkek dedi ama 16+2 de öğrendik ki kızmış 💞 bu kese olayı sanırım herkeste geçerli değil 😁😁
1mom1daddy Deryacc00 zaten tek başına otizm yapıyor denilmiyor araştırmada riski arttırdığı söyleniyor. vitamin eksiklikleri genetik yatkınlık ekran maruziyeti vs. bunlar da riski arttırıyor ama tek başına otizm yapmıyor. Makalelerde ve araştırmalarda da yazıyor bunlar. tek başına folik asit eksikliği de otizm yapmayabilit tek başına ekran maruziyeti de otizm yapmayabilir vs vs.
Deryacc00 1mom1daddy otizm doğuştan gelen birşeydir tv maruziyeti vs otizm değil uyaran eksikliği yapar buda otizm ile karıştırılabilir ekran süresini minimum veya sıfıra düşürünce çocukdaji değişikliği aile üyeleri bariz şekilde görebiliyor otizm neden olur neyden kaynaklı olabilir tabiki kimse bilmez anne karnından gelen birley olduğu için allah evlatlarımızı sağlıklı tam zamanında doğmalarını nasip etsin insanlar deli gibi cinsiyet ayrımlılığı yaptığı bu dönemde sağlıklı doğmama riskini düşünemiyorlar ne yazılwr okudum bu platformda oğlu olucağı için deli gibi üzülen kızı olacağı için deli gibi üzülen
kbrkkk Kubra_2402 11de belki erkek demişlerdi 13te başka bi doktor erkek ihtimali yüksek ama kesin konuşamıyorum iyi bi cihazla bakılırsa 15 gibi netleşir dedi devlet hastanesinde bekliyoruz bakalım galiba erkek 😂
[silindi] kbrkkk bana da 11. Haftamda devlette doktor aslinda şu an soylememem lazım cok erken ama baya bi çıkıntı görüyorum erkek olma ihtimali çok yuksek demişti 12+5 te ozelde doktor kesin erkek dedi 💙
buserdar0120 Konu ile alakasız ama bilgi sahibi olanlar var ise bir sorum olacak sizlere, 8 haftalık gebeyim idrarımda enfeksiyon çıktı doktorum Monurol 3 g diye bir ilaç verdi suyla karıştırıp içiliyormuş sanırım internetten biraz araştırmak istedim fakat fetüsü etkileyeceği yazıyordu sizce ne yapmalıyım ? Aranızda bunu kullanan oldu mu ?
gkms buserdar0120 ilk haftalarımda enfeksiyonum çok yüksekti ben 3 defa haftada 1 kullandım çok yüksek değilse 1 den fazla kullanmayın etkili baya o da bir nevi antibiyotik çünkü ama hamilelere yazıyorlar .
prinkle buserdar0120 ben de sizin gibi 8 haftalıkken aynı durumu yaşadım doktorum bana da yazdı kullandım herhangi bir sorun olmadı çok şükür içiniz rahat olsun internette yazanlar bazen abartı olabiliyor
busra34__ buserdar0120 Bende de enfeksiyon çıkmıştı ilk öğrendiğimde 5 haftalıkken sef 1000 mg hal vermişti doktor bir sıkıntı oluşturmaz hamilelikte dedi onu içip bitirdim düzelmişti o ilaca da bakabilirsiniz doktora tabi danışın