Ipek321 Kızlar merhaba gecen kayinvalideme misafirliğe gittik tatlı yapmış böğürtlen vardı içinde yedim böylee minik parçaları olur ya inanın o minicik parçaları kırdı dişimi 😒😒 zaten 3 dişimi baya erken kaybettim doğumda kırılmışlardı sıkmaktan sonradan zorluk çıkarınca dolgu da yaptırsam kâr etmedi ve çektirdim. Neyse simdi hamileyim ve yavaş yavaş kırılan yer büyüyor her fırçaladıktan sonra kanıyor doktora gitsem bakarlar mi hamileyim ya dolgu falan olur mu hamileyken. Önlem almazsam bir diş daha çektirmek istemiyorum 😔😔
hamilesavis19 Ipek321 merhaba. Doktora mutlaka gidin, kırılan yer enfeksiyon kapabilir ve çürük alanı büyüyor. Fakat hamile olduğunuzu mutlaka ama mutlaka söyleyin. Diş işlemleri riskli olabiliyor, en azından diş hekimi yönlendirir sizi diye düşünüyorum.
ppmerlina Ipek321 böğürtlenden dişi kırılan hiç duymadım tövbe yarabbim hem gülümsedim hem üzüldüm ama bence de mutlaka dişçiye git bitanem apseye falan döndürmesin Allah korusun
Nimoss Ipek321 Önce kendi doktorunuza durumu danışın o onay verirse dişçiye gidersiniz. Ben 18 haftalık gebeyim doktoruma dolgu yaptırmam lazım yaptıra bilir miyim dedim evet dedi onay yazısı istedim diş hekimine göstermek için verdi Salı günü inş yaptırıcam.
gdzalp18 Ipek321 Geçen gün bende incir ( meyve olan 😂 kuru değil ) yerken dişim kırıldı 😂9 haftalık gebeyim hemen dişçiye gittim iğnesiz bi şekilde dolgu yaptı. Kırıklarda enfeksiyon riski çok varmış kanama da eşlik vars bence direk gidin aksatmayın
Ipek321 hamilesavis19 Evet ben yaşadım k enfeksiyonu diş agrisi enfeksiyon çok zor yaşamak istemiyorum hamilelik zaten zor 😔 Dediğiniz gibi mutlaka en kısa zamanda gideceğim çok teşekkür ederim 💐
Ipek321 ppmerlina Ah sorma ben inanamadım yaa böğürtlende olan o minicik parca nasıl olur yalan yok bizde eşimle gülüyoruz 🫣 Ama işte apse enfeksiyon ve o diş ağrısı ah asiri korkuyorum yaşadım daha önce cok zor 🙁 Valla en kisa zamanda gidicem hamileyim ama bakarlar inşallah teşekkür ederim canım benim 🥰🥰
ppmerlina Ipek321 sen de bizi güldürdün Allah da seni güldürsün 🥰 korkma bitanem gebelikte diş için kullanılan belli başlı özel ilaçlar var 🤍
beyzanrbirce Mutlaka baktırın ama 1. Veya 3. Trimesterdaysanız kadın doğum doktorunuzun onayı olmadan işlem yapılmaz. İmzalı kâğıt istenir. Küçük çekirdek kırdıgına göre öncesinde iç kısmında çürük veya dişi zayıflatacak büyük bi dolgu vardır. Diş hekimiyim
Ipek321 beyzanrbirce şuan 3. Trimestera girdim 27+4 haftalığım 31. Haftama kadar kontrol yok önce kadın doğuma sorayım ben o zaman. Daha önce dolgu yoktu çürük de yoktu hamile kalmadan önce diş doktoruna gitmiştim çünkü yani bildiğim kadarıyla çürüğüm yoktu dediğim gibi dolgu zaten yoktu. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim güzel arada bakalım kontrole gidince doktoruma hir sorayım ne diyecek
Ipek321 Nimoss aa bunu gerçekten bilmiyordum iyiki bu postu açmışım çok teşekkür ederim bende önce döktürmüş soracağım
Ipek321 gdzalp18 sizin de benim gibi mincik şeyden kırılmış tüh ya 🫣🫣 Demin bir arkadaş diş hekimiymiş kadın doğum doktorunun onayı bilgisi de lazim dedi haftam ileride ya direkt diş doktoruna gidecektim bende ama önce bu kadın doğum doktoruna sorucam bakalım ne diyecek. Şuan ağrı sancı yok ama bakıyorum kırık büyüyor arkada bir de yani başıma iş açacak belli 🙄 olmuyor yüzden canım yanmadan onlem almak istiyorum bende 😊
gdzalp18 Ipek321 çok geçmiş olsun benim gittiğim diş hekimi özel değil devlet hastanesindeydi eşimle arkadaşlığı vardı kâğıt filan istemedi hemen yapıp gönderdi sadece diş etini bantlanacağım acısın dayanır mısın dedi bende korktum ama kırık olmasından daha iyidir diye dayanırım dedim ama öyle çokta acısını hissetmedim açıkçası
Ipek321 gdzalp18 Size de çoookk geçmiş olsun 💐 Bende devlete gideceğim ama riske atmak istemiyorum bi kadın doğum doktoruna sorayım sonra inşallah ağrım sancım olmadan bende kurtulurum çünkü inanın enfeksiyon apse olmasından ağrı çekmekten korkuyorum diş agrisi cok çektim biliyorum ve korkuyorum tekrar yaşamaktan e bir de hamilelik olunca kurtulmak istiyorum dişten hemen inşallah çözüm bulurum 🙏🏼🌸
gulsahh12 Benim yirmilik kırılmış hiç farkına bile varmamışım dilimle oynarken farkettim hamilelikte bebiş tüm vitamin değerlerini düşürdüğü için kalsiyum da zayıflıyor haliyle 😂 15. 16. Civarı 2.trimesterdaydım önce kadın doğuma gittim bebeği kontrol etti sonra kağıt verdi adrenalinsiz narkozla 5 dk da çekildi dişim
Ipek321 gulsahh12 Çok geçmiş olsun 💐 bende bi kadın doğuma gideyim de inşallah sonrasında diş doktoru çözüm bulur 🥹 dediğiniz gibi hamilelikte dişlerde sorun Çok oluyor
3melekannesiyim Ipek321 önce diş Dr gidip muayane oluyorsunuz o size bir kağıt veriyor sonra onu kadın doğum Dr götürüyorsunuz kadın doğum Dr onay verirse işlem yapılıyor 18 ile 21 hafta arası sanırım yapılıyormus tam emin değilim hafta olarak ta 2. Trimester da yapılıyormuş ertelemeyin Sakın ben erteledim onun pişmanlığını yaşıyorum
Ipek321 3melekannesiyim şimdi iyice kafam karıştı ben sandım ki ilk kadın doğum doktoruna söylemem lazım o derse ki tamam sonra diş diş doktoruna gidebilirim sizde tam tersini dediniz 🥹 ben şuan 27+4 üm geçmiş mi oluyor bakmazlar mi acaba hemen bi randevu alıp gitmem lazım çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için 🌸🙏🏼
ppmerlina Ipek321 benim kadın doğum doktorum dişinle ilgili bir sorun olursa dişçine hamileyim de ona göre ilaçlar var demişti. Yani dişçiye git bence de önce yavrum
3melekannesiyim Ipek321 önce diş muaybesi yapılacak Dr nasıl bir işlem yapılması gerekiyorsa onunla ilgili kadın doğuma bilgi veriliyor kadın doğum işlemin uygun olup olmadığını söylüyor
Ipek321 ppmerlina Yaa ne mutlu bana yüzünü güldürdüysen 🌸🫣 Çok diş ağrısı çektim zamanında bitanemm valla o yüzden korkuyorum inşallah sorunsuz geçer bu diş de 🥹🎀