miniminisevgilim arzuysf tsh değerim 1.30 lara düştü ama belli bir şeyden sonra ilaç sadece sabit tutuyor daha fazla düşürmüyor endokrin uzmanına gidiyorum 7 aydır 50 mg devam korkmayın ara ara tsh için kan verin danışın doktorunuza ☺️
heliosx Benim de ilk kan tahlili verdiğimde 3.05 çıkmıştı 25lik ilaç içiyorum gebeliğin sonuna kadar kullanacağız dedi doktorum, eğer doz yetersiz geldiyse daha sonrasında arttırıyolar ilaç her şekilde düşürüyor zaten rahat olabilirsin
pozitifanne06 arzuysf ilk gebeligim boyunca kullanmıştım bu gebelikte çıkmadı çok şükür. 25 mg doğuma kadar devam edip her ay kan tahlili verdim sorun yaşamadık kızımla
Mom_1217 arzuysf Sizi korkutmak gibi olmasın ama benim de ilk gebeliğimde çıkmıştı tsh değerim 25 olmuştu ve kadın doğumcu doktorum kan tahlilleri ile ilgilenmedi başka doktora gidince öğrendim ve çok geç tedaviye başladım dahiliye doktorum kontrolünde 75mcg ilaç kullanmaya başladım ama maaselef bebek gelişimi durdu ve kürtaj oldum. Dahiliye doktorum çok büyük ihtimalle bu tiroid yüzündendir dedi çünkü başka tüm değerlerim çok güzeldi yani demek istediğim bu tsh değeri çok çok önemli özellikleilk trimesterde. Ondan beri de dahiliye takibinde ilaca devam ettim şuan 2.gebelikte ayda bir kan tahlilime bakıyor doktor 50mcg kullanıyorum.
Esraknr Mom_1217 bebeğinizin gelişimi kaçıncı hafta durdu ? Benimde ilk trimester de aşırı yüksekti hemen ilaç tedavisine başladık şuan düştü çok şükür 12. Haftadayız ama yine de korkuyorum bir şey olur mu diye 🥺
Mom_1217 muslimeryem Kadın doğumcu ya dahiliyeye yada endokrinolojiye yönlendiriyor normalde. Aile hekimine giderseniz şuan onlar da randevu alıyorlar en yakın tarihe
rmysalynaa arzuysf bende hamile kalmadan once 6.50 cıvarı cıkmıstı 50 mg baslamıstım hamıle kaldıktan sonra 75 mg a yukselttıler 3 ten asagı olması gerekıyor hatta 2.5 dan
gizemkzlkya arzuysf merhaba , benimde 6. Hafta da 3.29 çıktı değerim 25 mg ilaca başlattı doktorum ve gebelik sürecinde kullanacağımı söyledi. Şuan 11+3 haftalığım bu 2. Gebeliğim. İlk gebeliğimde hiç böyle bir değer artışım olmamıştı ☺️
Akar06elif06 arzuysf valla benim 10 seneden fazla var su an ikinci gebeliğim 125 lik kullanıyorum yüksek kontrolleri aksatmamak önemli aslında birazda
baby0707 arzuysf bir ay once 5.40di 25mg ilac basladik suan 7.35 olmus şoktayim neden bu kadar yukseliyora nlam veremiyorum sali gunu randevum var
Mom_1217 Esraknr Zamanında tedavi edilmezse bu ihtimal yüksek demişti o zaman doktorum. Ama siz hemen tedaviye başladığınız için inşallah sıkıntı olmaz
kartanesi___ haticenisa Benim ilk trimesterda neredeyse 0’a düştü. Ultrasondan boğazıma bakıldı bir sorun yoktu. T3 ve T4’e de bakıldı onlar da normal çıkınca ilaç tedavisine gerek duyulmadı, takip edeceğiz dediler. 1 ay sonra tekrar dahiliyeye gideceğim inşallah düzelmiştir. Benimki gebeliğe bağlı düşmüştü yani beta hcg baskılamıştı.
MS2 Ben de gebeliğimi öğrendiğim kan testinde 4.95 görmüştüm 6 haftalıkken ilk kontrole gittiğimde doktorum ilaç başladı 50lik şuan 13. Haftamdayım henüz tekrar baktırmadım inşâAllah ilaç indirmiştir normale
3melekannesiyim arzuysf ben 2. Gebeliğim de de yaşadım şuan 19 haftalık hamileyim ve 1hafta oluyor ilaç kullanmaya başladım
keremirdyg Rutin testlerde bende de yüksek çıkmıştı 5.97 endokrine sevk etti orda tekrar edildi tsh 4.62 ama anti tpo yüksek çıktı hamileliklerde 2.50altonda olması gerekiyormuş tsh o yüzden 50mcg başladık ilaca önceden de haşimato olduğunu biliyordum ama takipliydim ilaç kullanmıyordum . İhmal edilmemesi gerek mutlaka