Gmfnbal yoo senin ikinmana bagli onlarin zorlamasi sen ikinmayi beceremezsen yapamazsan ikiniyorum diye nefesini tutarsan zorlarlar o cocuk kanalda kalmasi daha tehlikeli oldugu ve onlarin dogurtmasi gerektigi icin benim de ikinci dogumum cok zor oldu mesela bebegim iriydi assaya inmemisti fitille acilma sanci getirdiler once dogum basladi cok da ikindim ama bebegin kafasi kemige yaslaniyormus 4 doktor geldi dogurttu beni ikisi bacaklarimi ayirdilar bi yandan bi yandan karnima bastirdilar cocugu itmek icin biri vajenimi ayirdi oburu cocugu cekti ben bi yandan ikindim ama benimki bebegin yaslanmasiyla alakali cunku ben ikinmakdan basur cikardim ilkinde olmamisti mesela basur falan oldum kocaman bi basurum vardi oturamiyodum ama bununla doktorlarin hic alakasi yokdu benim basurum doktorlar karnima basmadan once ciktigina eminim yani senin acilman tam oldukdan sonra kasilma varken ne kadar guzel ikinirsan dogumun o kadar guzel olur ekstra bi komplikasyon cikmazsa yada benim ki gibi ufak problem olmazsa cocuk yani bi insan cikartiyoruz vajenin oluyor kara delik gibi bacim tabiki zorlanicaz ama oyle korkulacak bisi yok senin ikinmana bagli uzman doktor oluyor yanlarinda sen merak etme ayni katin icinde doktor odasi var uzmanlar orda bide bana sabah vizit de uzman alttan muayenemi yapti ve dediki bugun dogmaz bu bebek dedi 9.5 da sabah 5.5 da aksam ustu dogurdum yani cok bilmek de iyi degil uzmanlar ukala oluyor asistanlar hem ogrendikleri ve hem guya acemi olduklari icin islerini daha iyi ve daha ilgili yapiyolar uzmanlar basindan savistiriyor bazilari hele cok ukala oluyor ben saglik calisanlarina pek laf etmem de bazilari gercekten kibirli birde adlari asistan ama aksama aksamdan sabaha kac dogum oluyor orda asistanliklari bitmediginden asistan onlarin inan gayet de uzmanlar iyice acemiye yaninda durmadan insan emanet etmiyolar bacim merak etme once uzmanin yaninda durup defaatla izliyolar sonra ucundan kiyindan yardim ediyolar oyle birden al dogurt demiyo onlara kimse dert etme uzulme asistanligin suresi var mesela diyelim 1 sene 364 gun asitanlik yapmis bugun uzmanlik verilmis diyelim uzman olmus yani dun asistan die gubenmedigine sirf bi isim verildi diye guvenmek sacma isini iyi yapan insan evladi her vasif ve isim de iyi yapar uzulme kuzum sen o cocugu eninde sonunda dogurucan ikinma ve sanci konrtolu icin nefes egzersizleri yap bol bol gerisini dusunme 😍❤️