Duygu_52 Kızlar oğlum 4 yaşını 4 ay geçti henüz sünnet yaptırmadık eşime bebekken yaptıklarım dedim beni dinlemedi büyüyünce yaptırırız dedi 2 gün işleri yok diye boşluk varken sünneti yaptıralım yarın dedi bende 25 haftalık hamileyim duygusalım malum çok korkuyorum acır mı ağlar mı diye ama er geç olucak daha ertelemek de istemiyorum varmı bizim gibi geç yaptıran beni biraz rahatlatın lütfen iyileşmesi uzun sürer mi yatarken vs nasıl olucak annelik işte tereddüt ediyorum
Gokturkmom_ Duygu_52 72 günlükken yaptırdım çok tereddüt edip defalarca iptal ettirsem mi siye düşündüm ama şimdi iyiki yaptırmışım diyorum :) çok rahat atlattık ağrısız sancısız gerek işlem esnasında gerekse sonrasında
kocamaduru Duygu_52 bebek de olsa çocuk da olsa ilk gün en zoru hatta anestezi etkisi geçinceki 2-3 saat ağlıyorlar yakınım daha yeni yaptırdı oğlunu 5 buçuk yaşında bi hafta olmadı ikinci günü ayaklanmıştı sadece dikkat edeceksiniz bi haftada iyileşiyor bebekken yaptırdım iki oğlumu da tabi hatırlamıyorlar ama aynı zamanda iyileşiyor yine ilk gün en çok ağlıyorlar o da kaç yaşında olursa olsun olacak bir şey yani okula başlamadan doğum yapmadan aradan çıkarın derim
ValideSultan Duygu_52 çocuklarda fallik dönem adı verilen cinsel kimliğin oluştuğu bir dönem var o yüzden de erkek çocuklarına 2-7 yaş arası sünnet yapılmaz. Yapılan araştırmalar bu yaş arasındaki çocuklarda sünnet olduğunda cinsel kimlik karmaşası yaşadığı saptanmış
Duygu_52 Gokturkmom_ ay ne güzel inşallah sorunsuz şekilde olur biter sünnet kilodu vs birşey kullanmamız gerekiyor mu
Duygu_52 Merveee6 ama canım yakın zamanda doğum olucak daha fazla ertelemek de istemiyorum aradan çıksın istiyorum güzel bi şekilde anlattım oğluma ama ne kadar da olsa daha çocuk bilmiyorum nasıl olacak
Selim_Alparslan Merveee6 Evet bizde 4 yaşında götürmüştük doktor asla önermemisti bizimkide krize girdi zaten doktor ac bakayım bir diyince zar zor baktirdi ama o odadan nasıl çıktığımızı Allah bilir 🙄 Şuan 6 buçuk yaşında simdide kardesi olcak 38 haftaligiz inşallah ikisini beraber sünnet ettirelim diye düşündük eşimle 🩷
Nihan87 6 yaşı bekleyin derim genelde psikologlar önermiyor 4 yaşı travma olur diye. Ben 7 yaşında yaptırdım oturduk anlattık neden yaptırdığımızı da, oyun oynarken kesiverdiler hiç anlamadı bile
Duygu_52 Nihan87 ay canım bilemedim ya bi arkadaş da böyle söyledi ama eşim randevu aldı napsam şimdi bilemedim
Merveee6 Duygu_52 fallik dönem diye geçiyor kendini keşfetme zamanı o yüzden yaptırmak iyi değil beklemişsiniz 2 sene daha bekleyin derim ben
kocamaduru Duygu_52 öyle ama sünnet kilodu giydireceksiniz zaten bir yere değince acıdığı için kendisi bile hareket etmekten çekinir canı acıyınca ilk iki gün nazlanır biraz sonra geçer yavaş yavaş benimkiler bezliydi bardak koyuyordum kesip değmesin beze acımasın diye o daha zordu sanki
yeniidenanne Biz de 4 yaş 3 aylıkken yaptırdık. Hiç korkmanıza, endişe etmenize gerek yok. İlk gün anestezi etkisi geçince biraz ağlıyorlar tabi ama geçici bir süre. Sünnet kilotu şart. Mutlaka alın. Nazı niyazı derken bir hafta sürüyor. Ama geçiyor.
Duygu_52 yeniidenanne ay çok teşekkür ederim inşallah bizde biran önce atlatırız bu durumu çok teşekkür ederim
Duygu_52 kocamaduru anladım canım benim oğlum eli bile acısa yatıyor kalkmıyor eminim sünnet olunca biraz mızmız olucak inşallah sorunsuz geçiririz
cilvelilahmacun Duygu_52 Biz 4 yaşında yaptık. Korkuttuklari gibi olmadı. Azcık ağrısı oldu ilk gün sonra geçti. Tabi bu biraz çocuklada alakalı. İlk gün uyumayıp nöbet tuttum sağa sola degmemesi gerekiyomus. 5. Gün banyo yaptırdım sonra kendiliginden ayaklandı yürüdü çok kolay atlattık. Eltimde aynı gün yaptırdı ama onunki 5 yasindaydi onun daha zor oldu mizmizlandi geç iyileşti yani tamamen çocukla alakalı bir durum
Duygu_52 cilvelilahmacun ne güzel inşallah bizde kolay atlatırız eşimde işe gitmicek 3 boyunca evde olucağı için benim için kolaylık olacak çocukda doğmadan halletmek en iyisi olur inşallah