htcrcpsl 2babyy2 benim eşim çiğköfteci, eşimin arkadaşı kendisi yapıyor çiğköfteyi katkı maddesi (bulyon, çin tuzu vs) kullanmıyor. 19+2 deyim gebeliğin başından beri de çiğköfte tüketiyorum bir sorun yaşamadım.
sari_papatyam htcrcpsl ay ne şanslısınız öyle olsa hergün yerdim benim de çok canım çekiyor ama güvenip alamıyorum doktorlar önermediği için becerikli de değilim evde de yapamıyorum 😅
2babyy2 H-a-t-i-c-e doktorunuza sordunuz mu peki hiç bir sorun olur mu gibisinden çünkü ben daha 13 haftalıgım şu son bir iki haftadır canım istiyor kontrolüme de var daha soramadım o yüzden
H-a-t-i-c-e 2babyy2 sormadım gerek duymadım da diyebilirim çünkü her ürün şu dönemde riskli zaten bizim için ben öyle düşünüyorum dışardan yemek içmek her şey ama hayat şartlarında bunu yapıyoruz çiğ et tavuk. Balık harici kontrollü ilerliyorum onlar tamamen yasak pastörize olmamış süt ve süt ürünleri el yapımı mayonez onları asla yemem öyle
2babyy2 valeriaa_ aaa hayır cesaret edemem ben bugün yedim diye korkuya girdim yasak asla yenmemeli falan filan cümleler duydum çevremden yediğimi söylediğime pişman ettiler 😂 aman dur sen
2babyy2 valeriaa_ ama varya böyle yazılar görünce nasıl seviniyor insan yanlız olmamak ve en önemlisi bebeğimizin iyi olduğunu veya olacağını birinden duymak bir hayli hoş 😘 ama yiyemem etli yapamam onu kokar yaa hem 😁
Miniboy 2babyy2 etli çiğ köfte yememen lazım çiğ olduğu için bakteri üremesi yapabiliyormuş. Dışardaki etsizler ise temiz olduğu belli değil. Hamilelikte can istiyor. Biz evde kendimiz etsiz yaptık öyle yedim. Temiz ve sağlıklı beslenmek önemli
2babyy2 Miniboy etli yemedim yaa aslında ben bilmiyordum da gebelikte zararlı olduğunu duyunca bir irkildim umarım kötü bir şey olmamıştır uzun süre yemem galiba
Simsiyahh 2babyy2 canım benim bazı çiğköftelerin içine çiğ et koydukları için sakıncalı olmasının sebebi de bu yoksa çiğköfte neden sakıncalı olsun