Ben genç kızken böyle bir durum yaşadım. Uzun süre kabızlık çektim artık sancıdan yürüyemiyordum. Doktora gidince baya şişlik olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söylemişti.
O zaman etraftan patlıcan kürünü önerdiler. Denedim gerçekten işe yaradı. Tabi bol lifli gıdalar da yedim ve kefir içtim bağırsak sağlığı için.
Çok şükür geçti, kim öyle sıkıntı çekse tavsige ediyorum
İnşallah sizlere de faydası olur
PATLICAN KÜRÜ
10 Tane Patlıcan Sapı
10 Bardak Su
YAPILIŞI
Patlıcan sapı kürü özellikle basur tedavisinde çok etkili. Patlıcanların saplarını ayırdıktan sonra tamamen yıkamanız gerekiyor. Temizlenerek arınan patlıcan saplarını tencereye alarak 10 bardak su ile kaynatın. Patlıcan saplarının kısık ateşte yarım saat kaynarken tencerenin kapağının kapalı olması gerekiyor. Kaynama işleminden sonra dinlenme sırasında da yine tencerenin kapağını açmadan altını kapatın. Yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Bir kepçeyle patlıcan saplarını tencerenin içerisinden alın ancak suyu dökmeyin. Keza patlıcan saplarıyla işiniz bitti. Tencerenin içerisindeki suyu bir şişeye ya da kavanoza alabilirsiniz. Buzdolabına koyarak bir hafta boyunca saklayabilir ve tüketebilirsiniz.
Her sabah aç karna 1 bardak için