Burada çoğu postlarda doğuramadım diye yazmıştım artık ben de doğurdum😂 40+1 de devlet hastanesinde kontrolüm vardı. Nst de sancılarım çıkmıyordu ama ben yaklaşık bir haftadır 5 dk da bir kasılmalar yaşıyordum. O kadar şiddetliydi ki asla yürüyemiyordum. Acile gittiğimde sancı çıkmıyor alttan muayene ettiklerimi açıklığın yok diyorlardı. O gün de hastaneye doğmayacak bu bebek diye gitmiştim ve doktorum nst sonucun iyi deyip cumartesi günü acilden nst ye gir demişti. Eve geldim ve evde yine aynı kasılmalar devam ediyordu. Akşam saat 19:00 civarı belden de şiddetli ağrılar girmeye başladı ama ben doğum yapacağımı asla düşünmüyordum. Annemlerle konuştum ağrılarımın arttığını söyledim ve annemler komşunun bebeğinin aynı hastanede kalbinin durduğunu ama bunu çok sonra fark ettiklerini söyleyince hemen özel hastaneye gidelim dediler. Ben ertesi günü muayene giderim diyordum ama eşim çok ısrar etti ve kalkıp hastaneye gittik. Hastanede bana çok mu sancın var diye sordular ben hayır dedim ama gerçekten de çok sancım yoktu😂😂 ebe nst ye bağladı düzenli aralıklarla gelen sancılarım vardı ama yetersizdi. Alttan muayene etti veeeee 5-6 cm açılman var dedi. Doktorla konuşulup doğumun başlatılacağını söyledi. Doktoru hastaneye çağırdılar ve doktor da muayene etti açılman çok güzel dedi ultrasonda bebeğin pozisyonuna bakılınca ne dese beğenirsiniz? Bebeğin kafası yan değil düz sana doğru bakıyor eğer normal doğum denersen aşırı derecede yırtılman ve kanaman olabilir ama en önemlisi de ne kadar sürede bebeğin kafası kanala girer, girer mi onu bile bilemiyorum çünkü kafası oradan geçemeyebilir dedi. Kaka yapma ihtimali de var ve acil sezeryana dönerse ekibi ne kadar sürede toplarım bilemem dedi. Şimdi sezeryanı kabul edersen hemen alalım dedi. Tamam dedik eşimle ve beni hazırlamaya başladılar. Korkmuyorum ama bir yandan da korkuyorum garip bir duygu içerisindeyim. Asla normal doğum yapacağım diye şartlamadım kendimi. Ameliyathaneye alındım önce belden bir kez uyuşturdular olmadı. Bir kez daha denediler bu sefer doğru yeri buldu anestezi doktoru. Sonra yatırdılar beni ve ellerimi bağladılar. Başlıyoruz dediler. İlk başta izleyemedim yukarıdaki o vuran ışıktan sonra cesaretimi toplayıp bütün doğumu izledim. Ekip çok ilgiliydi her detayı anlattılar. Şimdi anestezi doktoru iğne yapacak tam şimdi iğneyi batırıyorum çekme kendini. Korkma bize güven sakin ol heyecan yapma. Veee o an… kızımı çıkardılar ve o ses… o kadar güzel bir sesti ki ağlamaya başladım ve nabzım o kadar hızlandı ki kalbim ağzımdan çıkacak sandım. Hemen ebe giydirip getiriyorum dedi. Daha sonra yüzüme koydular ve sıcacıktı. Hemen emmek için aranmaya başladı😂 ebe biz çıkalım burası çok soğuk babasına teslim edelim dedi. O gittikten sonra vakit asla geçmedi. Oradaki çalışanlarla muhabbet sohbet ettik ve sonra çıkardılar. Odaya alındığımda hiç susmadan ağladığını meme aradığını söylediler😂 yatağıma yatırıp biraz bekletip kızımı bana verdiler çok güzeldi. Darısı tüm bekleyenlerin başına🙏🏻