bebesever 4.5 aylıkken erken doğum riskin var dedi, rahim ağzı sürekli kısalıyordu. 39+1 de doğurdum😂 doğsun artık yaa diyordum son günler artık. Gündüz sancım vardı hastaneye gittim süre tuttum ama çok düzenli sancılar değildi, 1 cm açılma vardı. İstersen eve git istersen yatışa alalım dedi doktor. Eve geldim ben 17.00 gibi sancılarım biraz daha sıklaştı, biraz bekleyip tekrar yola çıktık, yolda daha da sıklaştı tarçınlı su içtim sürekli açılmam artsın diye. 20.00 gibi beni odaya aldılar. Normal doğumda lavman felan yapıyorlar, nst ye bağlı kalıyorsun sürekli sancıları ölçüyorlar. Ben ayağa kalkıp hareket yaptım dogurana kadar, yatınca çok uyku bastırıyor çünkü uyumak istiyordum. Suni bağladılar açılmam çok artmiyordu özelde yaptım benim yaptığım yerde suniyle beraber ağrı kesici de vurdukları için sadece sancı anında hissettim, hatta suniden sonra sancılarım çok daha düzene girdi, sancı geldiğinde yere eğilip geçmesini bekledim, gittiginde kalkıp hareketlere devam ettim. Son dakikalarda bebeğin kafası aşağıya iyice baskı uyguluyor ıkınma hissi geliyor, çok kabız olmuşsunuz da büyük tuvaletinizi yapmak için zorlaniyormuşsunuz gibi. Beni doğum yapacağım sandalyeye çıkardılar, 2 basamakti ama orda biraz zorlandım. Suyum gelmedi doktor kendisi açtı, acı veren bişey değil. Ortalama 10 dakikada doğum gerçekleşti. 00.07 de dogurdum. Ben çok hareket yapıp yorulduğum için kuvvetli ıkınmaya gücüm kalmamıştı, ebe koluyla destek yapıp ittirdi bebeği. Bebek çıkınca rahatliyorsunuz zaten , sonra plesentayi çıkarıyor doktor. Kucağınıza bebeginizi verince her şey bitiyor . Benim kesim biraz büyüktü iç dış dikişim çok oldu. Orayı uyusturup dikiyorlar dikildiğini hissediyorsunuz ama acı hissetmiyorsunuz. Bazı kişilerde rahim ağzı geniş olduğu için kesiye dikişe vs. gerek kalmıyor. Sabaha kadar birkaç kez kanamani kontrol ediyor doktor. Benim doğumdan sonra dikişlerim enfeksiyon kaptı o biraz zorladı. Onun haricinde çok da göz korkutacak bir şey değil.