mavi123_ Ekrana maruz kalıyor bence 1 saat 3 yaş için her gün fazla bi süre, ama siz konuşmasına fırsat vermiyor olabilirsiniz. 3 uaşındaki cocuğun alfabeyi öğrenmeye falan ihtiyacı yok sadece oyun oynamaya ihtiyacı var. Mümkün olduğu kadar onu konuşturmaya çalışın, teşvik edin. Su istediğinde sadece su derse vermeyin. Su ne anlamıyorum bir daha söyler misin? Hee su istiyorsun öyle mi o zaman su istiyorum demelisin yoksa ben seni anlayamam diyebilirsiniz. Oyun oynarken yine diyaloglar kurun ona roller verin. Konuşmak zorunda kalmaso gerekiyor. Bu arada uzun vadede telefon ve televizyonun çok büyük sıkıntılara sebeb olduğunı görüyoruz. O yüzden ekrana olabildiğince az maruz kalmalılar. Bu konuda instagramdan handan sarımehmet kılınç ı takip etmenizi tavsiye ederim. Bu konuşma konusunda da destek alabilirsiniz. Çok etkisi olacaktır ama orada da genelde oyunla ebeveyn rehberliğinde çözümleniyor. Benim de 3 yaşında bi kızım var. Uzun bir süredir hiç ekran vermiyorum. 2 bucuk yaşına kadar hiç vermedim tuvalete alışırken ödül olarak açıyordum ama kestik. Kendi başına çok güzel oyun kuruyor hayal gücü oldukça geniş ekran verdiğim dönemde çok hırçın ve sürekli sıkılan bi cocuğa dönüşmüştü mesela 🤗