gunaymom kızlar bu sabah tokluk şekerim 138 çıkmıştı akşam dayanamadım şekerli çay içtim yemegide az abarttım 170 i gördüm 3dk sonra ölçtüğümde 157 ye inmişti bile yani bir an pik yapıyor sonra düşüşe geçiyor anlık pikler zarar verir mi bebeğe
Nessozz gunaymom tabiki zaten en çok size de bebeğe de zarar veren bi anda inip çıkması. Şeker ve hamur işi buna sebep oluyor. Biraz daha dikkatli olun. Tokluk 140 ı geçmesin.
gunaymom Nessozz işte bende bunu anlatamıyorum ani iniş çıkış olmuyor pik olduktan sonra hemen normale dönüyor yani 5 dk 3 dk o yüksek değerden sonra normal değer aralığına geliyor
AlyAysEymen Ben aynı kandan 3 kere ölçüm yaptım hepsi farklıydı düştü diye düşünme 170 çok yüksek insülin başlatmadı mı doktorun
gunaymom AlyAysEymen değişiyor bazen 130 bazen 140 ama hemen normale dönüyor sabit o yüksek değerde kalmıyor yani
AlyAysEymen gunaymom tam 1. Saatte 140 ve üzeriyse şekerin yüksek demektir 1. Saatten sonra düşer zaten sabit yüksek kalmaz gebelikte 1. Saat sonucuna bakıyorlar
Sinem21 gunaymom 1. saatte sınır 180, 2. Saatte 140 olarak kabul edilir. Dikkatli beslenmekte fayda var yine de 🫠
Nessozz gunaymom tamam zaten önemli olan da bunun olmaması. şekeri hızlı yükseltip hızlı indiren şeyler tüketiyorsunuz. ekmek şeker hamur işi makarna vs zaten sebze protein tüketseniz ne o kadar hızlı ve çok yükselir ne de o kadar hızlı iner. Bende de şeker var ben o tarz şeyler tüketmemeye çalışıyorum mümkün olduğunca az yani. tabiki insanız canımız çekiyor vs ama bi gün ipin ucunu kaçırdıysam ertesi gün toparlamaya gayret ediyorum.
gunaymom AlyAysEymen 1 saatin üzerinden 3 dk gectigi an normale dönmeye başlıyor hemen o dk lık pikler bebeğe zarar verir mi merak ettiğim nokta oydu
birdilektut15 AlyAysEymen 1.saat 140 mı sıbır gerçekten herkes farklı bir şey yazıyor canım bende şeker ölçüyorumda
Momandbeybi Benimde şeker sıkıntım var . Ölçüm yaparken ilk çıkan kanı silip yerine çıkan ile ölçüm yapıyorum. Bir de Chatgbt ye soruyorum öğün planlaması yapıyor. Şeker değerinin aralığını, şekerin yavaş yükselmesi için ne yapmam gerektiğini söylüyor.
gunaymom Nessozz evet dikkat ettiğimde sınır ve altı oluyor sadece nefsime yenik düşüp şekerli çay içtiğimde o değeri gördüm hamilelik sonrasında normale döner umarım gizli insülin direnci yoktur tek dileğim
Nessozz gunaymom biz de genetik ben de büyük ihtimal kalıcak ya çay kahve şeker kullanmıyorum da ben de tatlıya çok düşkünüm doğumdan sonra da devam etmem gerekecek inşallah öyle olmaz ama 😏
AlyAysEymen birdilektut15 evet 1. Saat 140 ı geçmeyecek cnm bende ölçüm yapıyorum diyetle düşürdüm ama sabah açlığını düşüremedim insülin başlandı
birdilektut15 AlyAysEymen sabah açlığınız kaç çıkıyor acaba benim 94 çıktı bugün tokluklarımda 158 159 çıkıyo canım bende yarın dahiliyeye gidicem korkuyorum
birdilektut15 AlyAysEymen birde tokluk şekerini nasıl ölçüyosun canım ben yemek bittikten 1 saat sonra ölçüyorum birde 2 saat sonra doğru mu
AlyAysEymen birdilektut15 açlık 89 ile 105 arası çıkıyordu insülin başlattı tokluklarım 140 ı geçmiyordu benim diyetle 100 ile 125 arasına düşürdüm ona bişey demedi
AlyAysEymen birdilektut15 ilk lokmayı ağzına aldığında saate bak tam 1 saat sonra ölç bana 2. Saati ölç demediler 2. Saati ölçmüyorum