Deletedmom_290 iki kedim var ikisi de ağzımın içinde uyuyor neredeyse uzak falan durmanıza gerek yok özellikle dışarı gidip gelen bir kedi değilse kumundan da zarar gelmez. Kumdan uzak durmanızı söylenmesindeki sebep Toxoplasma riskidir bu da dışkının ağız yoluyla size bulaşmasıdır ve bu genelde imkansız bu durumdur aynı şekilde toksa plazma kedi dışkısından bulaşabileceği gibi iyi yıkanmamış sebzelerden dışarıda yediğiniz yiyeceklerden de bulaşabilir çünkü direk ağız yoluyla tükettiğimiz şeyler bunlar. O yüzden kalbinizi ferah tutun ben dokuz aylık hamileyim ve bu süre zarfında da kumda temizledim ellerimi dezenfekte ettim sonrasında ve ağzıma hiç sürmedim yani öyle tırnak aranızdan ya da tırmıkladıklarında etinizden falan bulaşan bir şey değil bu durum köpeğinize gelince köpekle ilgili çok tecrübem yok ama onun da aşıları vs tamsa herhangi bir sıkıntı olmaz olur diyen doktor varsa yanılıyordur zira bununla ilgili bir çok veteriner hekim ve doktor bir çok kere paylaşım yaptı hamilelere bir zararı olmadığı konusunda. Özellikle hayvanla büyüyen bebeklerin alerjik bünyeye sahip olması çok daha az oluyor bilimsel verilere göre. Yorumlardaki kaygınızı okuyarak böyle bir bilgilendirme yapmak istedim siz yine kendinizde araştırıp rahatlayabilirsiniz tabi🙏