Anniless Merhaba fetal dna testi yaptırdım trizomi 13 pozitif çıktı 14. Haftadayım amniyosentez yaptırmayı düşünüyorum bu konuda tecrübesi olan var mı fetalda pozitif çıkıp amniyosentezi temiz çıkan oldu mu çok tedirginim yardımcı olabilirseniz sevinirim
kbra3454 Merhaba , ben fetal yaptırmadım ama amniyosentez yaptılar ..benim bebeğimde çok farklı anomalilerde vardı. Onun üzerine yaptırmamı istediler. Siz de herhangi başka sorun görülmedi mi?
Anniless kbra3454 daha detaylı ultrason ve amniyosentez yaptırmadım o nedenle bir bulgu yok 1 hafta sonra ultrasondan bakacak doktor
kbra3454 Benim 16. Haftada farkedildi kalbindeki sorun hipoplastik sol kalp sendromu.. sonrasında zaten hemen amniyosentez alındı ve sonucunda da trizomi 13 çıktı .
kbra3454 Ayperi11 maalesef.. o hafta içinde kalbi durdu zaten yaşamla bağdaşmayan bir anomali trizomi 13. Ki öyle de oldu. Benim bu 3. Gebeliğimdi. Biz kromozom analizi trambofoli paneli sperm testi rahim filmi lupus testleri protein S C testleri hepsini de yaptırmıştık. Hiçbir sorun yok bu testlerde. Benim yaşım 37 hep onu öne sürdü doktorlar. Artık biz de normal yollardan gebeliği düşünmeme kararı aldık. Bir ay oldu iki ay daha dinlenip direkt tüp bebek yaptırcağız.
Anniless kbra3454 çok kbra3454 başınız sağolsun benzer hikayeyeler yaşamak çok acı sizi çok iyi anlıyorum Allah sabrını da verir inşallah
Anniless Ayperi11 evet amniyosentez kesin tanıymış inşallah temiz çıkar bazı temiz çıkanları okudum olmazsa da artık Allaha bıraktım
kbra3454 Anniless herşey nasip, benim dediğim gibi farklı sorunlar da vardı . Sizin inşallah sağlıklıdır endişe etmeyin..
Gulsky Amniosentez yaptirin en dogru sonucu veren yontem. Umarim sagligi yerindedir..🙏🙏 eyer bir sorun varsada lutfen uzulmeyin…
haticeycsy kbra3454 merhaba benimde o bulgular var şu an herşey uyuyor çok fazla sorunu var ama kalbi atıyor napacamı şaşırmış durumdaym 🥺 çok üzgünüm
kbra3454 haticeycsy merhaba benim de sizinki gibiydi önce kalbinden şüphelendiler perinatolojiye yönlendirdiler . Doktor hemen farketti hipoplastik sol kalp sendromu dedi.kalbin sol tarafı tamamen oluşmamıştı.Nasıl yaşıyor peki dedim doktor sizin kalbiniz sayesinde dedi sizin kalbi çok çalıştırdığı için kalbinize zarar verecek zamanla dedi. Parmak fazlalığı böbreklerin büyüklüğü midenin yarısının oluşmaması kulak düşüklüğü çene göçüklüğü vs vs o kadar fazla bulgu vardı ki biz zaten direkt kararımızı verdik. Amniyosentezle de kesinleşti. Terminasyon yapıldı. 17. Haftada. Maalesef zor bir karar ama zaten çok fazla anomali vardı.
haticeycsy kbra3454 çok haklısın tek bir bulgu değilki dünyaya gelse yaşayabileceği umudu olsada çaresine baksak ama öyle bulgular söyledilerki beynim durdu 🥺 16.haftamdaym yarın amniyosentez olacak daha 1 ay bekleyeceğim yani işlem için çok zor bi süreç bir an önce atlatmak istiyorum😔😔😔
haticeycsy kbra3454 6 parmak damak dudak yarığı böbrekler ikisindede problem kalbinde beyin lobu ikiye bölünmesi gerekirken ayrışmamış bütün şeklşnde görünüyor ve ultrasonda o kadar hareketli ki diyorum bu kadar sağlıksızda nasıl bu kdar hareketli tek kafamı bu karıştırıyor😢