kocamaduru Kbrrr002 benim ilk hamileliğimde oluştu doğumdan sonra küçüldü yani rahatsızlık vermedi hiç bi şekilde ikinci hamileliğimde biraz daha ilerledi ve daha zorladı doğumdan sonra bi tık yine geriledi ama asla tamamen geçmiyor normal doğum yapabildim çok şükür şimdi 3. Gebeliğim bu sefer neler bekliyor beni göreceğiz ilerleyen zamanlarda inşallah bu sefer daha da büyümez ve normal doğuma engel olmaz
Kbrrr002 Badella doktor varis değil fıtık dedi sonra emin olmak için başka bölüme gönderdi varis dedi normal doğum oluyor mu varis olunca benim doktor bana normal doğum diyordu
Kbrrr002 Badella doğumdan sonra geçmiyormuş sadece damarlar gerilip azalıyormuş dün bunun için doktora gittim varis ultrasyonuna girdim tedavisi var dedi
Bird94 Kbrrr002 nasıl bir ağrı yapıyor bende de oluştu iğne batma gibi bir sancı oluyor acaba sizin de öyle mi
Badella Kbrrr002 ya benim doktorum beni kontrol etti ama dedi ki bebek kolunu bile atsa çıkmak için damarlar patlar bende bi de vajinal siğil çıktı riske atmak istemedi doktorum o kadar pilates yaptım normal doğurmak için nasip değilmiş 2 gün sonra sezaryenim var
BaranEslem Merhaba bende oluşmuş vajinal varis yani rahim içinde malesef doğumdan sonra gerilememiş ilerlemiş. Benimkiler ciddi boyuta ulaştığı için geçen sene anjiyoyla kasıktan rahime girdiler büyük ve riskli olanları tıkama yöntemiyle tedavi ettiler.
Kbrrr002 BaranEslem rahim içinde de mi varis oluşuyor benim kasıkta felaket ağrı yapıyor görüntü olarak ne durumdalar benim kasık da olduğu için görüntüsü de çok rahatsız ediyor
Kbrrr002 Badella aaa bende korkuyorum normal doğum istiyorum ama varisten dolayı çekiniyorum haftaya doktor randevum var ilk doğumum normal olmuştu şu an 33 haftalığım 1 cm açılmam var normal olur suni vermem demişti sonra da varis çıktı işte bakalım ne diyecek
BaranEslem Kbrrr002 benim dışında yok çok garip bi şekilde yani dıştan hiç bişey yok. Bildiğin rahim içinde varisler ben ilk duyduğumda şok oldum nasıl oluyo diye. Normalde ileri yaştaki çok doğum yapmış kadınlarda olurmuş. Ben 2 doğum yaptım ve 32 yaşındayım
Kbrrr002 Bird94 evet özellikle sabahları yataktan kalkarken felekat ağrıyor ayna karşısında dikkatli bakarsanız damarlar tam kasık kısmında belirgin şekildedir
Kbrrr002 BaranEslem bende damarlar belirginleşince fark ettim heralde bana öyle geldi dedim sonra baya baya bacağımda ki varisin aynısı bende geçtiğimiz Eylül ayında ölü doğum yapmıştım şu an tekrar hamileyim 33 haftalık önceki hemileligimde sadece bacağımda vardı
Elffsrht BaranEslem bu arada ileri yaş olayı dogru olabilir.35 yaşında doğum yaptım.gerci bacaklarımda varis hep vardı yani yatkınlık da vardı
Kbrrr002 Elffsrht ay benim de aynı şekilde yataktan birden kalkınca fena zonkluyor hamilelik ağrısından daha kötü baskı yapıyor doğumdan sonra ne kadar sürede geçti ilaç vs birşey kullandınız vede normal mi oldu doğum sezeryan mı kusura bakmayın birden fazla sordum 🫠🫠
Bird94 Kbrrr002 benim kasıkta değil vajinada şişlik şeklinde ben de ne olduğunu anlamamıştım doktor varis dedi hayatımda ilk defa duydum vajinal varisi
BaranEslem Kbrrr002 büyük zararlı olanlar alındı küçük boyuttakiler duruyo malesef 2. Operasyonu olucaktım ama hamile olduğumu öğrendim. Doktor bi sorun olmayacağını söyledi umarım dediği gibi olur
Elffsrht Kbrrr002 vala doğum yapalı 3 ay oldu lohusalık bitmeye yakın baya incelmişti.benim top top dısardan görünüyordu.mor renkliydi.lohusalıkta sürekli bakamadım belkş daha erken geçmiştir
Kbrrr002 BaranEslem varis aldırmak kendini yeniliyor diye biliyordum içinde olduğu için gözükmüyor o zaman sizin benim kasık da hem şiş hemde damarlar pörtlemiş gibi görüntü açısından çok rahatsız oluyorum
BaranEslem Kbrrr002 evet kendini yeniliyomuş. Dışta olmasıda kötü içinde olmasıda. Doğum esnasında yırtılma riski oluyomuş.