endlesslove1 Doğum sonrası patoloji, genetik test vs yapıldı mı? Yoksa kontrollerde temiz mi çıkıyordu?
Bazen genetik aktarımlı, bazen de sebepsiz bir hastalık çıkıp ondan olabiliyor. Ama bunları ileri tetkik yapmadan bilemiyoruz. Benim mesela tespit edilen hastalık (total korpus kallozum agenezisi ve kolposefali) genellikle genetik aktarımlı olurmuş, ya da başka kromozomal anomali eşlik edermiş, değişik adını bile duymadığım sendromlar. Ama hiçbiri çıkmadı, hepsi temizdi. Allahtan geldi bu bi sebep aramayın dedi doktor.
Bir arkadaşım üst üste 5-6.aylarda iki bebeğini kaybetti. 1 sene arayla. Her şeyini araştırdık, perinatoloji takipliydim, kontrole gidince birden kalbi durmuş dediler ikisinde de dedi. Sebebi bilinmiyor. Kardeşi de Cerrahpaşa mezunu doktor, eminim en iyi hocalara sorulmuştur. Bence benim kanımdaki bir şey bebekleri öldürüyor dedi kız. Hiçbir neden yok ortada çünkü.
Ben de sonlandırmaya onay verdiğim için sürekli kendimi suçladım. Ama artık aştım. Bu ne sizin ne benim engel olabileceğimiz bir şey değildi. Ölümün saati değişmez, hepimiz bir sebepten öleceğiz. Yavrularımız için de belli sebepler oldu, gidecekleri yere vakti geldiği için gittiler. Benim de parça parça suyum geliyordu, sonlandırma olmasa belki yine yaşamayacaktı. Bu hastalıkla anne karnında ölen bebek de çok. Böyle düşünmek beni biraz rahatlatıyor, ama annelik içgüdüsü, hep kendimizde kusur arıyoruz. Ben mesela ceviz fazla yesem beyni gelişir miydi diye bile kendimi suçladım. Halbuki ne alaka. Ama zihin hep bir sebep arıyor işte.