Rojinn Aysecik Normal doğum yaptım epiduralsiz ama dr tavsiye etmediğinden epidural yapmadım Ha kolay mı oldu diyceksin evet çok kolay olmadı inan herşey doğduğu anda bittiyor
Aysecik Rojinn haklısınız zaten herkesin hem fikir olduğu için konu doğum gerçeklesir gerçekleşmez bütün acıların dindiği😊 ama ne kadar da olsa bu korkumu yenemiyorum malesf dilerim bende en az sizin kadar cesur olur ve ilaçsız müdahalesiz bir şekilde doğururum kızımı 🙏 polis eşi misiniz sizde?
Serays Aysecik rica ederim . Doktorum sen epüdralsiz başarırsın diyordu önceki haftalarda. Bol yürüyüş yapın❤️
Gmzmrt Eceee1 evet canim normal Doğum ama belinden yapılan anestezik ile Doğum sancisinin acisini hissetmiyosun bazilari ikinmayida önlüyor yazmış ama ben öyle bi sorun yasamadim
Zeynep23 Mayasey kesisiz derken illa ki oluyo o ama hiç korkmayın sizi kesiyorlar da iğne yapıyorlar biraz uyuşuyor zaten öyle ebe kesi atıyo korkmayın kendi sancınız çok tatlı yorumuyor adetten biraz fazla sadece açılma olsun çocuk geliyo zaten sizin kadar oda çırpınıyor 🐥
Mayasey Zeynep23 bana da hep illa kesi olur demişlerdi ama izlediğim çoğu doğumda kesi yok 😁 o yüzden öncelikli hedefim kesisiz doğum. Yürüyüş, perine masajı hepsini yapıcam. Ama olmazsa da sağlık olsun. Teşekkür ederim korkutmadığınız için
Klntmtrk Aysecik Ben ilk doğumumu normal yaptım çok zor geçti benim için suni sancı almak zorunda kalmıştım resmen öldüm ve hangi cesaretleyse epidurali istememiştim ama doğuma giderken ölüyordum yapın dedim olmaz dediler bilseydim böyle birşey yaşayacağımı kesinlikle epidural alırdım. Şuan ikinci hamileligim hem bel fıtığından kaynaklı belin yorumlaması ağrı çekmemek için hemde o zorluğu gördüğüm için epidural alacağım.
Seldaapk Yarın doktor kontrolüm var suni sancıyla yarın yada salı günü başlatılacak doğumum bende epiduralli düşünüyorum suni sancı normal sancıya göre daha zor dedikleri için çok istedim çok uğraştım kendi sancim açılmam gelsin diye olmadı.açıkçası bende çok merak ediyorum bu sorunun cevabını 🤔
Maviyesil121212 Seldaapk arkadaşımın sancısı gelmeyince suni sancı aldı ve 4 saatte doğurdu epiduralsiz, bi daha olsa saatlerce çekeceğime gene Suni alırım diyor. Korkutma hiç kendini bakarsın daha iyi olur suni olması iyi düşün
Zeynep23 Mnks canım normal doğum da son an da Dr geliyo hep ebe ilgileniyor seninle doğum anına hazırlayan ebe tam doğum anında Dr geliyor çocuğu alıyor dikişini atıyo sadece bu kadar normal doğum için Dr yapacağı birşey yol sen yapıyorsun herşeyi
Seldaapk Aysecik bende çok direndim ama gelmek istemiyor benim kızım daha fazla da beklemek istemiyor doktorum tansiyon problemim var çünkü sezeryan mecbur olmadıkça istemediğim için suni sancıyla başlatılacak doğum epidural yapılacak 4cm e ulaşınca açılmam tabi açılmam olursa olmazsa yine sezeryan olcak mecbur
ayaniz Aysecik epiduralli normal dogum yaptım epiduralim tutmadı.. sanırım yapan anestezi uzmana baglı yada benim bünyemle ilgili tam bilmiyorum epidural zerre hafifletmedi doktorumda bazen böyle olabiliyor dedi😕
Seldaapk Maviyesil121212 ay gerçekten mi ya ben başından beri hep pozitif oldum doğum sürecinin doğal bir dengesi olduğuna inandım hala da inanıyorum ama çevremde suni sancıyla ilgili o kadar kötü şey anlatılmaya başlandı ki bende bir miktar korktum açıkçası.insanlar anlaşmış gibi hep negatif şeyler aktarıyorlar bu süreçte kadın kadının düşmanı diye boşuna demiyorlar bazen 😂bu arada açılması var mıydı arkadaşınızın ?
Ssseval Aysecik ben epidural aldm ıkınmayı hissetmediğim için doktor ebe uğraştı bastırdılar falan. Sonrasında hiç bel ağrısı falan olmadı. Bu doğumu mu epidural almadan deniycem doktor daha kolay doğar 2. Bebek diyo
Aysecik Ssseval evet canım ilk gebelik hep daha zor ve uzun oluyor diyorlar 🙄 İnşallah 2. Bebeğini de sağsalim alırsın kucağına 😇
momof3 Aysecik Öncelikle herkesin doğumu farklı oluyor o yüzden genelleme yapmadan konuşuyorum onu belirteyim.Ben epiduralsiz normal doğum yaptım.Kendi sancım ve 4 cm ile hastaneye yattım yalım genç olduğu ve yorulmamam için suni sancı ile desteklendi doğumum.3 saat Sonra doğumum gerçekleşti.Ben zaten istemiyordum büyük konuşmuyorum tabiiki ama ikinci olursa yine istemem.Hatta belki suni sancı bile almam.Ne kadar doğal o kadar iyi 😊