Maviyesil121212 Kızlar devlet hastanesine ve özele gidiyordum hamileliğimin basından beri. Doğumu devlette yapmak baskın geldi ama devlette Çatı muayenesi yapılıyor mu yoksa çatı muayenesi icin özele mi gitmeliyim ? Devlet dediğim araştırma Hastanesi bu arada
Ssseval Maviyesil121212 yapılıyo canım ama özeldeki gibi acele etmeye biliyolar. Sancın başladığında çatı muaynesi de yapabiliyolar . Bazı doktorlar kontrol zamanında da yapıyo
260814 Maviyesil121212 yapmıyorlar canm çnkü devlette sancın tuttuğu zamn hangi doktorun nöbetçi olduğu bilinmediği için sancının olduğu zamn bakıyorlar ve saçma geliyo bana ya ben normal yapmazsam ya bi sorunum varsa önceden yapılıp öğrenilmesi daha sağlıklı bnce o yzden özel en iyisi tabi bu benim kendi fikrim arakdaşm devlette yaptı daha yeni 3 gün sancı çekti kemik varmş ve bebek çok zor çıktı bir sürüde dikişi var kalkıp otramıyor canı acıo
Ozge1008 Maviyesil121212 nst de sancın çıkarsa yapılıyo çatı muayenesi devlette. Doğumun başlayıp başlamadığına bakılıyo canım.
Maviyesil121212 Ssseval yarın randevum var bi sorayım bakalım çatı muayenesi önemli çünkü kendimi ona göre hazırlarım
Maviyesil121212 260814 bence de çok saçma çatım darsa normale müsait değilse bilmem gerek önceden boşuna sancı çekmektense.. kİ ben normal istediğim icin devlette yapmak istiyorum
Ozge1008 Maviyesil121212 aynen öyle. Onlar için çatı darlığı normal doğuma engel değil. Bebek yada anne çok büyük riske girmedikçe sezaryen seçeneğini düşünmüyolarmış🤦🏻♀️
Meddythemama Maviyesil121212 çok hevesli değiller ama istersen yaparlar ben 38+2 de kendim istedim. Eğer çatım müsait değilse artık bi sezeryan konuşalım dedim baktılar.
Maviyesil121212 Meddythemama keşke belli bir standardı olsa neyse yarın sorayım geçen kontrolümde nstye soktu devletteki, özelde de nst konusunda tık yok
Maviyesil121212 Ozge1008 aslında devlet seçmemin nedeni de normale yatkın olmaları ama çatım darsa da riske giremem, ebeler yapıyordur dimi kontrolü
Ozge1008 Maviyesil121212 yapıyolardır tabiki. Zaten doğumu da ebeler yaptırıyo genellikle. Bende 9 ay boyunca devlete gittim ama son anda özelde doğum yapmaya karar verdim. Doğumhaneye girip doğum sancısını tek başıma çekmeye korkuyodum en başından beri. Malesef kaç saat olursa olsun kimseyle görüştürmüyolarmış doğum olana kadar
Maviyesil121212 Ozge1008 yaa onu bilmiyordum bak bütün akrabalarım devlette hemşire,ebe,Doğum hemşiresi,doktor vb ama onları araya soksak da mı almazlar ki bu iyi olmadı bak
Ozge1008 Maviyesil121212 benimde samimi arkadaşım hemşire gittiğim hastanede ama malesef. Odana çıkana kadar kimseyle görüşemiyosun. Telefona bile izin vermiyolarmış. 2 gün önce başka bi arkadaşım doğum yaptı öğlen birden gece üçe kadar tek başına doğum yapmaya çalışmış. Öldüm açlıktan susuzluktan dedi. Ailesine hiçbi şekilde haber verememiş. Benim en korktuğum şey bu🤦🏻♀️
Maviyesil121212 Ssseval tanıdık çok Allah’tan ama devlet düşünmediğinden hiç ayrıntı sormamıştım artık öğrenmenin zamanı geldi sanırımm😂