Merhaba hanımlar. 19.haftamda rahim ağzım 23mm idi ve doktor hemen progestan başlattı ama korkmana gerek yok vs dedi, ev istirahati vermedi dikkat et dedi sadece. Sonra 21.haftamda detaylı ultrasonda 29mm çıktı (başka doktor) dikkat et dedi. Şimdi bugün 24+3 iken şeker yükleme testi yaptırmaya gittim. Gitmişken de doktoruma da gözüktüm. Vajinal ultrason ve parmak ile muayeneden sonra doktorun yüzü değişti ve toparlan gel konuşalım dedi.
Rahim ağzımın daha da küçüldüğünü ve beni riskli gebelik doktoruna yönlendireceğini söyledi. Şansıma (özel hastane) 2 ayrı şubesi var, 2 ayrı yerinde de perinotologlar izinliymiş. Beni bugün hemen yönlendirecekti ama bulamadı doktor. Sonra bir üniversite hastanesini arayacağını oradaki riskli gebelik doktorunu tanıdığını söyledi. Aradı ve Salı günü için randevu aldı bana. Kaç mm diye sordum söylemedi sayılara takılma dedi. 23mmden düşük mü? Dedim. Evet dedi. Ama hala ev işlerini yapabilirsin sadece dikkat et diye rahat konuştu. Haftaya 25 haftalık olacağım nasıl olacak bilmiyorum, başka doktor vs. Yani acil olmasa hemen başka hastaneye yönlendirmezdi sonuçta değil mi? Çok streslendim 😢