İlk doğum yapacak bir anne olarak hamileliğimin son haftaları burda sürekli vajinal doğum sezeryan doğum epiduralli epiduralsiz hepsini okumuşumdur sanırım artık sıra benimkine geldi çok şükür 😊 öncelikle sancı nasıl birşey nasıl başlar hiç bilmiyodum okudum burdan adet sancısı gibi diyolardı ama öyle bir ağrım olmadı hiç 39+3 te doktor kontrolüm vardı nst de hiç sancı çıkmadı doktorumla eğer 40 a kadardoğmazsa suni sancı ile başlatalım diye sözleştik aynı günün gecesi 39+4 30 Temmuz da sabaha kadar düzensiz bazen 10 dkda bir bazen 18 dkda bir kasılmam oldu kasılmada bebek bir yere toplanıyo 50sn 1 dk kadar o şekilde kalıyo kramp gibi ama dayanılmayacak kadar değil sabaha kadar bu şekilde devam etti 2-3 kez sıcak suya duşa girdim eşimede söylemiyorum söylesem ilk olduğu için telaşlanıp hastaneye gitmek ister hemen bnde açılmam yoksa sürekli açılma kontrolü yaptırmak istemediğim için sabaha kadar tek başına çektim kasılmaları sabah kalktık kahvaltımızı yaptık doktora yazdım gel bakalım dedi saat 11.30 gibi hastaneye gittik nst de doğum sancısı gibi sancı çıkmadı ama doktorun odasında kasılmam oldu hareket edemedim resmen öyle görünce beni açılmana bakalım dedi açılmam 5-6 cm olmuş hemen yatışı başlattık ben evrakları imzalayıp odaya çıktım eşimde ödeme yapmaya gitti epidural istiyordum ebeye bunu belirttim oda açıklığımı tekrar kontrol etmek istedi doğumhaneye çıktık 30 dk için açılmam 9 cm olmuş bile epidural takamayız artık dedi beni sardı bi korku çünkü birazda epiduralede güveniyordum neyse yavaştan ıkınma isteği gelmeye başladı doktor geldi 13.10 gibi doğumum oldu hızlıca yani eşim ödeme yapıp yukarı çıkasıya neredeyse doğurdum diyebilirim 😅 hepsi bi şekilde çekiliyo geçiyo benim 4-5 tane epizyo kaynaklı dikişim oldu canımda tatlıdır oturup kalkmak çok zor amaaaa yavrumu gördüğüm anda hepsine değer diyorum 🌸💕