Merhabalar,ben de tüp bebek transfer hamilesiyim.Ben transfer zamanı ve sonrası neler yaptım anlatayım.Oncelikke doktorum ssdece eğilip kalkmada dikkat etme ve uzanma ağır kaldırma gibi şeyler söyledi.Yeme içme konusunda ise istedigini yiyip icebilirsin dedi.sadece ödem sokturen şeyler maydanoz vs haric.
Transfer olduğu gün ve sonraki gün yattım 3-4-5.gun artık kalktım evde yavaş yavaş hep yürüyüş yaptım ağır hareket ettim ,yemek vs yapmadım eşim sağolsun yardımcı oldu tabaklara dahi uzanmadim.ev işi yapmadım.
5-6.gun sonrası yavaş yavaş kalktım normale döndüm hatta dikiş kursum vardı on gitmeye başladım.Cok yormadan kendimi gittim geldim.Cok şükür yürüyüş iyi olduğunu düşünüyorum.Transfer zamanı da bol çiğ kabak çekirdeği yedim ,kuruyemişler,kuru kayısı yedim Her gün bir yada yarın avakado yedim
Ama ben genel olarak bu işlemlere başlamadan evvel yeme icemeye çok dikkat ettim.Bebege faydası olan ne varsa araştırıp yedim.Mesela sabah kahvaltıda hep 1-2 yumurtsa avakado özellikle yesillikl ( maydanoz hariç olanlar tere roka gibi) yedim,kuruyemişler vs özellikle mayalanmış ev yoğurdu her gün bir kase
Baharat kestim,kafein tamamen kestim kahve kola asitli tamamen kestim,kutu meyve suyu vs içmedim,çay çok ama çok açık sabah 1 tane içtim.
Paket hisar abur cubur kestim,hamur işi vs aşırıya kaçmadan yedim.Genelde yeşil sebzeler yada bakliyat bir gün yeniyorsa ikinci güne ya balık ya et ya tavuk şeklinde
Ara ogunlerde yemek çok yediğim söylenemez ama bol mevsim meyvesi,yoğurt ayran yada soda gibi şeyler
Çok şükür su an 6.ayimizdayiz.İnsan ister istemez her şeye dikkat ediyor.Doktirumun verdiği ilaclari saati saatine kullandim hiç aksatmadim kontrolleri de insallah sizin de kolay geçer tutunur hayırlı haberleri alırsınız 🤲🌹b
Aklımda klan