Deryadenizka kayınvalidenin kötü hikayesi var diye seninde kötü olcak diye bir şey yok.
Bak kuzum bana da sezaryen ol aman kesip alsınlar oh rahatla dediler, sanki öyle!
Ben 3 gün suni sancı aldım.Ağrı eşiğimi bilmiyordum,40+5 olmuştum günüm geçti diye. Ve ilk 2 gün çift doz suni +çift doz ağrı güçlendirici saplama aldığım halde 7cm açılana kadar ağrı hissetmedim. Benim vücudumun yapısı böyleymiş, ve bende bizde sülalem de bunu “o an yaşayınca” öğrendik.
7cm den sonra 8cm e kadar açıldım ancak ve bebeğim aşağı inmedi,suyu da açılmıştı 24saat suyun açılmasından sonra geçmişti.
Çataldan indim sedyeye bindim,spinal sezaryen oldum.
Sezaryen kötü mü? Ög kaka mı? Hayır.Oğlum kalp atışları bi hızlı bi yavaş olmuştu bir anda,bende o kararı verdim. Denedim mi denedim.
44. Haftasında ssvd doğuranı da gördüm.
Arkadaşım 42+5 de kendi sancılandı,2ssvd yaptı.Bebeği de 2 kere baş geliş pozisyon değiştirmişti.
Daha önce normal yapmış olmaları,veya kötü normal doğum hikayeleri olması çok tecrübeli yapmaz onları.Ben nice extrem doğumlar gördüğüm halde hala hiçbir gebeye demem ki şunu yap bunu yap.
Ha benim bir tane normal doğumum var 6 aylıktı,onda kendim sancılanmıştım.Ölü doğumdu ama sorarsan keşke bu da normal olsaydı.
Normal doğumdan sonra bebeğin kucağında yürüyüp çıkmak güzel, veya dikişliysen bile sonrası rahat.
Sezaryende ilk yürüme zor,imkansız değil.
Olabiliyorsa normal olsun,olamazsa da sezaryen olsun.
Neticesinde bebeğinde sende sağlıklı ol kafi.