annebebek16 ameliyathane -1, kadın doğum servisi 1.katta. doğumhane ve ameliyathane de yan yanalar. Doğumhane içinde minik minik odalar var, yakınlarınız sizinle birlikte dogumhaneye giriyor ama doğum odasına girmiyorlar. Eşim girip çıktı doğum esnasında sadece. Annem de doğumdaydi, hadi azıcık gayret et diye sesleniyordu mesela, duydum hep sesini. Ameliyathane bekleme alanı koridorda, steril ortam içeri kimseyi almıyorlar ama doğuma eşim girer uygun giyinip gerekirse diye düşünüyorum eğer sezaryen olursam yani. Odalar küçüklü büyüklü. Kapıyı süslüyorlar, şerbet lokum vs servis ediyorlar gelenlere. Ebeler hemşireler, hasta bakıcılar çok tatlı ve güler yüzlü insanlar. Ben 10 numara da doğum sonrası kaldım, sanırım en büyük oda orası. Ama serklajlarda durumumu takip etmeleri açısından hemşire odasının karşısında olmam gerekiyordu 7 ve 3 numaralarda kaldım, küçücük odalar.
Donanımsiz ve yetersiz değil ama şık bir hastane de değil… Medicanaya da çok gideriz kalp ve doğum harici şeyler için, orası gerçekten özel hastane gibi hissettiriyor mesela…
Hastaneden ziyade doktor önemli, Neşe hanım acıbademde olsa oraya giderdim. Beni senelerce takip eden kalp doktorumun önerisi ile gittim, hem neşe hanımı hem Hüseyin beyi (kardiyolog) tanıyor, biliyor o sebeple oraya yönlendirdi. Kendi doktorunun olduğu hastaneye neden gitmedin dersen de onkolojideydi kendisi…