-dmlaklnc0 Sağlık ocağındaki ebe doktoruna sor dedi ama daha doktora gitmeme 3 hafta var sizler hangisini yaptırdınız
Sssbbbs -dmlaklnc0 ben tek doz yaptıracağım üçlü şeklinde olandan ebe öyle yapalım demişti doktora da sordum tek doz o şekilde yeterli olur demişti
Accountant -dmlaklnc0 ikisini de yaptırdım boğmaca bebeği de doğunca 2 ay boyunca koruyacak bir aşı bence önemli
ikibebelianne-M -dmlaklnc0 yaptırdım doktorumada sonradan soyledim iyi yapmissin bnde yaptir diyecektim demisti dogumdan sonra bebeği koruyormuş
-dmlaklnc0 Sssbbbs Gulcingul Accountant sevgidolubiranne nuraymommy sevvalklc ikibebelianne-M sevgidolubiranne kubraer Kubraduzgun diyetisyen1anne Bumah Turuncukelebek minkmom_25 gozde-3535 Accountant prensesmoana ftmagkr Kızlar yanıtlayan herkese teşekkür ederim 💖
Accountant -dmlaklnc0 evet ilki boğmacalı olandı 2. Sadece Tetanoz doktorumda öyle önerdi sağlık ocağındaki ebe de
sevgidolubiranne -dmlaklnc0 ben özellikle istemedim ama sağlık ocağı öyle yaptı zaten boğmacalı olanı yapıyorlar genelde isteğe bağlı bi durum değil diye biliyorum yaptırın korkmayın hiç ağrım sızım da olmadı benim
nuraymommy Kızlar ne zaman yaptırmak gerekiyor bu aşıları 9+2 deyim şu an sağlık ocağına uğrayamadım çalıştığım için
sevvalklc nuraymommy Sağlık ocağı sizinle iletişime geçiyor benim doktorum üçlü aşı için 20. Haftadan sonra demişti ki onlar da takip ettikleri için o dönem de arıyorlar
-dmlaklnc0 nuraymommy sağlık ocağına hamile olduğunuzu bildirmeniz gerekiyor onlar takip edip arıyor sizi
ikibebelianne-M -dmlaklnc0 1. Doz tetanoz icin gitmistim ikisini bir yaptirdim bogmacali olanindan doktorumda bogmaca icin iyiki yaptirmissin bende zaten kontrolde yaptir diyecektim dedi
kubraer -dmlaklnc0 Salı günü aşı oldum. Hemşireye sordum nasıl olacak diye artık 3lu şekliyle geliyormuş asilar. Bogmacali olanı yaptılar bana ikinci doz da 4 hafta sonra. Önceden aşı gelmediği için bir doz olsun bogmacali vuruyorduk artık aşılar böyle üçlü geliyor dedi bana.
diyetisyen1anne Kubraduzgun sağlık bakanlığı 2 Nisan 2025 tarihinden itibaren boğmacayı da aşı listesine ekledi her sağlık kuruluşunda artık bu şekilde
diyetisyen1anne ben gebelikten planladığımda başladım aşıya baya önce yani o zaman ellerinde sadece tetenoz difteri aşısı vardı ilk 2 dozu ondan oldum, boğmaca yeni eklenmiş 3.dozu boğmaca da olandan yapacaklar