tgcaydn slm cnm benim ilk hamileligimde hem özele hemde devlete giden biriydim benim kanamasiz sorunsuz 19 hafta hamileyim. Oldu akıntım oluyordu arada enfeksiyon dediler ben Perşembe günü kontrole gitmiştim cumartesi sabah bı uyandım benim suyum geldi bana kimse rahim agzi yetmezliği teşhisi koymadı kimse bahsetmedi öyle biseyden suyum bittiği için ben genede bebeğim.icin bişi yapıla bilirmi diye hastane hastane gezdim ve yapılacak hiç bişi kalmamisti şunu sanciyla doğuma alındım ve doğum yaptım bebeğim hiç yaşamadı 20 haftalık ti dogunda 3 ay korumduk doğumdan sonra biri bana bı doktor önerdi oraya gittim beni alttan muane etti bujilerle ve açık olmadı gereken rahim ölçüsü 2 veya 3 mm olması gerekirken benim ki tam 9 milim çıktı bana yeniden hamile kalirsan kesinlikle dikiş atılması gerek dedi yani bebeğimi enfeksiyondan değil rahim Ağzı yetmezliğinden kaybetmiştim ve gittiğim hiç bir doktor bana bundan bahsetmedi hiç birine hakkımı helal etmiyorum neyse tekrar hamile kaldım devlet bana 17. Haftaya kadar gün verdi bebek 17 haftasında tekrar rahim ağzı ölçümü yapılacak ona göre uygun görürse dikiş atilacakti tabi ben bebeğimi riske atmadım dogru doktoruma Zuhal hanıma gittim teşhisi koyan doktoruma 14. Hafta dikiş atılacak dedi kendi bileğinde sıkıntı olduğu için çok güvendiği başka bir doktor arkadaşına yönlendirdi gittim fiyatta anlaştım ve 45 bin TL ye 14 haftada dikişim. Atildi şuanda 29 haftalık olduk ve herşey yolunda şükür ki rahim ağzı uzunlugum gayet iyi gidiyor şükür arada enfeksiyon oluyorum ama doktorumun verdiği ilaçlarla hemen enfeksiyondan kurtuluyorum ilaclarimi düzenli kullanıyorum progestannida 35 haftaya kadar kullanicaz dedi sadece dikişe bırakmayalım işimizi diye sabah akşam da progesteron kullanıyorum inşallah 37. Haftalarında görmeyi nasip eder rabbim 29lari gördük şükür kesinlikle ihmal etme dikisini attır enfeksiyon yaşayıp sağlıklı doğum yapan bir sürü arkadaşım var enfeksiyonla olacak iş değil bunu öğrenmiş oldum çok acı biçimde serkilaj da ol korkma bebeğimiz için deger