Bu başlığı atabilmek için geç kaldım 11.07 de aldim aslında oğlumu kucağıma. Ben perinatoloji takipliydim aynı hastaneden 9 ay boyunca. 25. Haftada başlayan servikal kısalık, içeriden açılma, rahimde hunileşme derken 31 haftada 3 buçuk santim açıklığım vardı zaten. Bebek başı 26. Haftada kanala girdi aslında doktorlar ilk defa böyle bişey görüyoruz diye her muayenede ayrı bir şok geçiriyordu. Çünkü yukardan bpd ölçülemeyecek kadar aşağı basıyordu. 35+3 de kasılmalarım çoğaldı. Akıntım farklilasti. 35+5 de akşam 9 da acil servise basvurdum nst de sancı çıkmadı açıklık 4 cm oldu dendi ve yatış verildi. İmza attım geri çıktım bu arada herkes çok ilgiliydi. Eve geldim saat 12 de tam 36 olmuşken hemen yattım ama belim çok ağrıyordu. Gece 2 de idrarimi kaciriyorum sandım ıslaklikla uyanıp tuvalete gittim. Çıktım biraz daha akıntı oldu garipsedim tuvalete tekrar gittim. Neyse dedim odaya geçtim bı anda suyum boşaldı ve 5 dakika içinde sancılar gelmeye başladı. 3 de acildeydim tekrardan yatışım oldu 3 buçukta doğum odasindaydim. İnanın o kadar ilgili ve temiz bir ortamda ki en büyük korkum ameliyathane, dogumhane idi. Buranın normal odadan tek farkı doğum yatağı vardı. Banyolu tekli normal hasta odası baktiginda. Yanımda annem son ana kadar bekledi. Odanın içinde bebeğin ilk muayenesinin yapılacağı yer ve konulacagi küveze kadar herşeyi vardi. Yatış olduktan 1 saat sonra suni sancı verdiler. Tabi odanın konforu cidden beni cezbetti. Sancımı çektim , sürekli kontrole gelip alttan rahatsız eden olmadı. Nasılsın diye sordu doktor sürekli ama gelip. Ben en çok alttan muayeneden cekiniyordum, 3 kere kontrol etti 3. De doğum başlamış dedi annemi çıkarttı bir anda odanın kapısı kapandı doğum yatağı, doğum pozisyonunu aldı , odanın içindeki kapalı yerden doğum malzemeleri çıktı vs derken bir baktım odada 10 kişi var🥲 Sonra zaten 15 dakika içinde doğum gerceklesti. Doktorum yırtılma olacağını anladığında kendisi kesi atti. Yarım saat de dikisler kontroller sürdü . Ama çok özenli davranildi. ben o arada bebeğimi izledim. bebekle ilk teması yaptırıp hemen sağ tarafimda yamacimda muayenesini yaptırıp giyidirip temizlediler. Ve sonra bebeğimi hiç ayirmadilar. Zaten hastanenin en sevdiğim yanı anne bebeği ayirmamaya çalışıyorlar. Mesela sonrasında sarılık yüksekliginden beraber yattık , ikinci defa yatış verdiklerinde başka hastaneye sevk ettiler o hastanede ayirdilar bebegi benden. Doktor kendisi de öncelik anne bebek yakınlığı diye hep dile getirdi zaten . Uzun oldu farkindayim, sonuç olarak zor bı hamilelik riskler düşük tehditleri derken , ben evladıma kavuştum. Rabbim isteyene nasip etsin , doğum yapacak olana da yardım etsin. Hastane de Ankara içinde arayış halinde olana tavsiye olsun. 🥹🤍