elifincennetkusu bir insanin.22 yasindaki hali ile 26 yasindaki hali araainda cok fark vardir. 22 yasinda daha tam yetiskin bile degildir. 24 yasinda yetiskin sayiliriz. Onda da daha okul yeni bitmis ve gercek hayat yeni baslamis oluyor. Ayaklarinin uzerinde durmak hayati ogrenmek bir vizyon sahibi olmak lara kazanmayi ve harcamayi ogrenmek gezmek kesfetmek ve eş ile tanisip evlenmek en az 2-3 seneye ihtiyacimiz var. İlber hocanin dedigi gibi okul bitince evlencem diye mobilyaci gezeceginize dunyayi gezin ki vizyon sahibi olun👌💪 E en az 1 sene de beklmek lazim cocuk icin. Sonuc olarak 27 28 yas cocuk sahibi olmak icin en erken yaslar olmali diye dusunuyorum. Ki bu bence 30 olmali. 32 yasindayim 30 itibariyle cok fazla sey degismezdi sanirim ama 25 yada 27 yasindayken cocuguma verebileceklerimden cok daha fazlasina sahibim artik. Cok daha bilincliyim cok daha olgun ve akilliyim. O yuzden aceleye hic gerek yokmus. Ki cok isterdim hemen cocugum olsun anne olayim ama gercekten cocukca heveslermis simdi cok daha iyi anliyorum. Bir de allah askina su 18 yasindaki dogumlari savunup durmayin. 18 yasindaki genc hangi bolumu yazsam, hangi kitabi once bitirsem, hangi toplulugun konserine gitsek, hangi oyunlar var ki bu sezon diye dusunmeli kakali bezler ve kocalardan cok uzakta bir yerde olmali. Hadi yapan yapmis bir cahillik savunmayin bari.