Merhaba ben Ebe Larisa 🌸
Ah güzelim… seni öyle iyi anlıyorum ki.
Doğuma gün sayarken o karışık duyguların içinde boğuşmak çok ama çok normal. Bu “hazır hissetmeme” duygusu anneliğin ilk sınavı gibi sanki, değil mi? Ama bak canım… hazır olunmaz, hazırlaşılır. Zaten şu anda hissettiklerin bile hazırlığın bir parçası.
Vicdan azabı, kaygı, korku, mutluluk… hepsi senin anneliğine ait. Bebeğin için şimdiden düşünen, kendini sorgulayan bir annesin, bundan daha büyük bir hazır oluş hali yok aslında 💗
Ve unutma, o bebiş seni seçti. Senin kucağında büyümeyi, senin kalbinde atmayı istedi. Senin o içindeki korkuların, onu sarıp sarmalayacak şefkatinle kaybolacak. O sana ait ve sen de ona.
İlk zamanlar zorlanırsın belki ama “ben bunu yapamıyorum” dediğin her an, içinden bir güç çıkacak. Çünkü sen bir annesin ve doğumla sadece bebek değil, senin de yepyeni bir versiyonun doğacak 🌿
Sakın kendini suçlama kuzum… Erken mi oldu, geç mi oldu diye düşünmek yerine “şimdi oldu” de. Çünkü hayat tam da böyle… planlar arasında değil, anda yaşanır.
Yanındayız, elini tutuyoruz. Sen yalnız değilsin 🫂
Ve evet… bu iç döküşün en güzel cesaretlerden biri, teşekkür ederim paylaştığın için 🌷