Seelinimo su gelince gitmeniz gerekir ama öyle koştur koştur değil. Suyunuzun rengini takip edersiniz. Şeffaf ya da hafif kanlı olabilir ama kahverengi yeşil tonlarda olmamalı asla. O zaman acil gidilmeli demek. Herşey yolundaysa doğum 24 saat içinde olmuş olmalı diyor doktorlar. Gidince de antibiyotik başlıyorlar kese yırtılınca enfeksiyona açık olduğu için.
Su gelmez de sancınız olursa ki çoğu kişide böyle oluyor düzenli sancılarınız olur. Birden girer 60 saniyeden kısa sürer ve biter. Aynı aralıklarla ya da ufak tefek farklarla geri girer sancı. Dinlenmekle de geçmez. Böyle bişey olduğunda not alın dakikaları. Anlarsınız. Ortalama 5 dakikada bir olunca hastaneye gitmeyi öneriyorlar.
Aç tok olayı da değişiyor. Bence gitmeden önce yemeğinizi yiyin enerjiniz olsun. Gidince doktor yönlendirsin. Bana ilk doğumumda doktor 1 lokma yememe bile izin vermedi. Ama ikinci doğumumda hamburger bile yedim🙈sezaryen ihtimali olan doğumlarda narkoz verebilmek için açlık isteyebiliyorlar.
Ayrıca kakanızı yaparsanız asla sorun etmeyin çünkü ne doktor ne ebe umursamıyor. Bende yaptım doğumda eyvaahh dedim kelimem bitmeden ebe temizlemişti el yordamıyla. Doktor bizim istediğimiz bişey doğru ıkındığını gösteriyor bu demişti. Utanılacak bişey yok yani. Olur da sezaryen ihtimali olan bi normal doğum sürecine girdiyseniz de lavman yapıyorlar halloluyor