Hamileligimin basinda taş düşürdüm kum döktüm, detaylı ultrasonda plesenta previa tanisi ile riskli gebe oldum, sonra her hafta doktor seruvenim basladi. Her gittigimde ayri bir sorunla karsilastim bir sonraki hafta onceki sorunun gectigini ama yeni birsey oldugunu ogrendim artik gitmeyecegim doktora derken 31. Haftada yuksek tansiyondan hastaneye yatirildim ve preeklampsi gecirdim. 37. Haftada dogum olmasi lazim dediler. 36 dan itibaren kendi acilmam ve sancim olsun diye bir cok hareket egzersiz yaptim 36+6 da ozeldeki doktoruma gittim 3 cm acilman var ve nisanin su an geliyo bu gece kendi sancin gelir buyuk ihtimal dedi. Ben o gun boyunca hic durmadim devamli hareket yaptim sabah 11 de sancim baslamisti ama duzensizdi taki gece 2 ye kadar gece 2 den 3 e kadar 10 dakikada bir sancim gelince hemen hastaneye gittim muayenede 7 cm acilmam vardi ve doğuruyorsun neden geciktin bu kadar dediler. Hemen dogum odasina alindim nst baglandi hersey iyiydi ama bebegin basi hala kanala inmemisti 5 saat yatarak sancı çektirdiler bana , en son artik dayanamadim ya beni ayaga kaldirin ya da imza verip cikmak istiyorum dedim nstden cektiler yarim saat odanin icinde yurudum , ve bir anda inanilmaz bir tuvalet hissi olustu ebeyi cagirdik hayir bebegin basi yukarda senin tuvaletin gelmis artik kalkmiyorsun dedi nst baglayacakti ikinmam geliyor diye bagirdim tekrar muayene etti hayir yukarda dedi tabi ben dinleyemedim inanilmaz bir ikinma ihtiyaci vardi 3. İkinmam dan sonra ebe bagirmaya basladi oda destek acil cok hizli ilerliyor diye ve 4. İkinmam da oglumun basi cikti ebenin ellerindeydi 🥺 ebeler iyi yonetmedigi icin yirtilmam cok oldu kendi kendime dogurdum desem yeridir. Dikislerim 30-35 dakika surdu , oglum 2300 dogdu inanilmaz minik bir bebek cok sukur ayni gun taburcu olduk, sormak istedikleriniz varsa seve seve yanitlarim