Cihanella Ben annemi isterim sanırım 🤗 kadına kadın erkeğe erkek refakatçi iyi oluyor. Bebek bakımını eşimde ben de bilmiyoruz henüz anne deneyimi iyi olacaktır. Eşte hastanede olsa iyi tabi ama oyum annemden yana 🌺🥰
Zeynepneslihan pkbsr ben de iki annem de kaldı. İkincisinde de tabiki annem kalacak. Herkes annemden utanırım yazmış. Annem benim dünyada ondan üstün canlı yoktur. Birbirinizden kesinlikle çekinmeyiz. Tam tersi eşim her şeye şahit olsun istemem. Anneler evlatlarına kıyamaz. Annem bir gram uyumamıştı ama eş fırsatını bulursa uyur.
_ysmn_20 Zeynepneslihan benim iki doğumumda da annem vardı. İkincisinde eşimin abisine iftara gidecektik. Az kalsın evde doğuracakmışım o gün hatta. Neyse eşim eve gidip annemi alana kadar doğurmuşum kıyafetsiz kalmış kızım onları beklemiş hemşireler. Akşam oldu eşim ben iftara gidiyorum dedi büyük kızımı da alıp. Annen zaten yanında deyip. Bende hayır dedim. Çünkü öyle bi konuşmaya dalıyorlar ki kızımı unutuyorlar. Ve 8. Katta oturuyorlar Yaşadım kaç kez bu olayı. Ona da anlattım korkumu al eve git dedim. Annem kalcak zaten yanımda. Ama kızıma bakamaz diye evde de annemi de gönderdim ikna ederek. Tek geçirdim ikinci doğumumu. Zorlanmadım desem yalan olur. Bu arada niyetli de değildi :) sabah da aradım bizi alabilirsiniz dedim. :) şimdi 3. Ye hamileyim. Annem yine gelecek. Allah razı olsun. Bu sefer annem kızlarıma bakacak. Eşime var ya o doğum esnasında neler yaşatacam. O bakacak bana. Yaşasın bakalım görsün acılarımı. Naz niyaz yok diye demirden sanıyorlar bizleri :).
pkbsr Zeynepneslihan benim de annem kalacak olsa tüm gece teyakkuzda olur her şeyi en ince ayrıntısına kadar yapar ama yine de bu seçimi yapmak çok zor bir yanım tabiki de eşim diyor bir yanım tecrübesi yeter annem diyor
ikibaloglanannesi pkbsr Devlette iki kere sezeryan oldum. Görümcem kaldı. İyiki de kaldı hem kendisi sağlıkçı çok yardımcı oldu bana. Bebek gibi de baktı çorbamı bile elleriyle içirdi suyum bile dahil. Ameliyathaneye giderken ikinci doğumumda(3 ay önce) öperek gönderdi. Allah bin kere razı olsun ondan💖
Meltem2225 pkbsr bende eşim olsun istiyorum hastanede ama şehir hastanesine almıyorlar eşleri kadın refakatçi istiyorlarmış. Annemle benimde sorunum yok ama nedense eşim ağır basıyor bende de ahahsh 😁 ama annem kalıcak mecbur ilk çocuğuma da babası bakıcak.
Krdlnfrkn pkbsr ilk dogumumda eşim ve annem kaldı sezeryan olmuştum 2 inci doğumum devlet Hastanesi’nde olucak muhtemelen bir kişi kalması gerekicek ya eşim ya teyzem kalıcak
HumaBetul342 pkbsr ilk doğumumda eşim vardı çok rahattim zorunlu sezaryan olmuştum ama eşime af edersiniz bez baglatmadim ssadece lavobaya götürdü gerisini kendim halledip geri beni yatağa koyması için çağırdım ama onun harici ameliyattan ilk çıktığımda üzerimde ameliyat kıyafeti dahi yoktu çarşafla örtülü şekilde anestezinin geçmesini beklemistik emzirirken falan yanımda eşim olduğu için oram gözüktü buram gözüktü derdim olmadı Annemle benimde aramda hiç bir sıkıntı yok ama çekiniyorum. İkincisinde eşim yanımda olsun istiyorum bakalım. Sizde tavsiyem eşiniz olsun yanınızda hem sizin zorlugunuzu görünce daha çok anlıyorlar ne çektiğimizi
pkbsr HumaBetul342 peki bez bağlama meselesi her sezeryanda oluyor mu yoksa durumdan duruma değişiyor mu
hiranurunannesiyim pkbsr ne annem ne de eşim ikisini eve gönderdim abimin kızı yanımdaydı her seyimi kendim halletim uyku konusunda da hiç skntim yok 🙃ama anne mi eş mi dersen eş daha iyi olur cnku hiç bir konuda eşinden utanmasin 💕
Suheyle1 pkbsr ilk dogumumda elimde annemde kalmıştı simdi ikincide eşimle kayınvalidem kalcak cünkü göre eşim bebegin altını üstünü degişemez zarar vermekten korkar yeni dogan halinde bende sezaryenli olacagım malesef
aynur63_ Benim ilk doğumum normal olmuştu annem kalmışti yanımda, yine doğumda annem kalacak çünkü o gun yorgunluk, ağrı vs bebegin altını açmak gerekiyor üstünü değiştirmek gerekiyor bunları eşim yapamaz
mm_m954 pkbsr ben kendi işimi kendim gördüm eşim okadar yorgundu ku ameliyat günü uyua kaldı lavaboya gitmek istedim kalkamadım 15 daka uğraştım kalkmak için o da napsin 2 gün uyumamışti
Mummybaby pkbsr herkesin aşle yapısına göre değişir ama benim ilk doğumun sezeryandı annemle kaldım ve annem olmasa çook zorlanırdım çünkü eşim de ben de cahildik şimdi ikinciye hamileyim kızımı babasıyla uyumaya alıştırıyorum ara ara çünkü yine annemle kalmam en makul olanı diye düşünüyorum.
Esma006 pkbsr kim desteği daha iyi olucaksa o dursun derim ben demeden yapsın etsin eşten de öyle bir destek geleceğini sanmıyorum görüp geçiren biri lazım bence
Otuzarti3 pkbsr Bakım olarak anne desteği çok ihtiyaç oluyor sezaryen ise hele ama eşin desteği de manevi çok büyük artı. Yani ben annemi refakatçi olarak alıp eşimide sürekli yanımda git gel olarak isterim ☺️ özel hastane ise zaten eşin her zaman girip çıkabilir.
dalginkiz pkbsr o an hangisine ihtiyaç duyulursa bence. Ben de şu an eşim diye düşünüyorum hatta anneleri eve gönderiririm siz evde hazırlık yapın bizi bekleyin diye 😂 eşimle o ilk anları yaşamak istiyorum bakalım nasip o an nasıl gelişecek 😊
Altin23 pkbsr ben annemi isterim. Eşim benim doğum anında çektiklerimi anlayamaz ama annem anlar. Doğumdan sonra da zaten perişan halde olacağım beni toparlayacak kişi annem olur eşim tecrübesiz sonuçta ne yapacağını bilemez. Zaten ben de kendime geldikten sonra eve gelince eşimle o özel anları yaşayabilirim
Denizveinci pkbsr ilk doğumumda hem annem hem eşim ikiside geldi eşim doğum öncesi çok destek oldu doğumdan sonrada annem çok yardımcı oldu bebekle o ilgilendi hastanede sağolsunlar ikinci hamileliğim doğuma yine ikisiyle gitmek istiyorum
oonambirnambir Denizveinci ben baglatmazdim ya, ilkinde kaynanam vardı elletmedim kendim yaptım, inşallah bunda da kendim yapabilirim 🤲