Bebivekedi hiç korkulacak bir şey yok evet herkesin doğum hikayesi farklı ama o doğum anında ne kadar olumlu olursanız o kadar rahat edersiniz. İlk kızımda 19 yaşındaydım suyum geldi 35+5 de hemen acile gittik yatışım yapıldı saat 9 falandı. Ağrım gelir mi diye 11 e kadar bekledik baktık gelmiyor suni sancı serumu taktılar öylelikle ağrım başladı bu süreçte hiç yatmadım çömeldim kalktım yürüdüm belime masaj yaptırdım çok iyi geldi. Nst için yatırdıklarında ağrıyı biraz hissediyordum ama hızlı geçiyordu. 15.10 da ıkınma isteğim başladı yatağa yatırdılar 15.15 de doğumum oldu kızıma kavuştum.
İkinci doğumumda özellikle çok daha kolay oldu. 40+2 de kontrole gittim açılma sancı vs yok. Bebeğim tam doğum kanalında da değil. 40+6 ya gün verdi doktorum. 40+4 de akşam 21.55 de bir sancım başladı o sancıyla ayağa fırladım ilk defa olmuştu geçti hemen oturdum yine geldi dakika tuttum sancılarım 4 dakika da bir olacak şekilde başlamıştı. Duş aldım duşun altında da çömeldim kalktım sürekli çıktım hazırlandım acile gittim. Evden çıkmadan ıkınma isteğim başlamıştı zaten 22.55 de acile girdim. hemen kontrol ettiler 10 cm açıklık bebeğin kafası gelmiş damaryolu açıldı doğumhaneye alındım. Ebe 3. Ikınmada bebeğin gelecek dedi söylediklerini dinledim yaptım gerçekten de 3. ıkınma da 23.24 de bebeğim geldi. Acile girmemle doğumun bitmesi 29 dakika sürdü bu sırada ufak bir kesi atıldı ama asla hissetmiyorsunuz ayrıca dikiş atılırken de aynı şekilde diktiğini hissediyorsunuz ama acı asla yok.
Ve ben acı eşiği çok düşük bir insanım
Ben çok şükür kolay iki doğum geçirdim Rabbim herkese de böyle kolay doğum nasip etsin. ❤️
Aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz uzun oldu 🤭